Szereti-e Soros György az emberiséget?

2022. március 20. 16:47

Soros György „politikai filantrópiájának” nem az önzetlen emberszeretethez, hanem a messiáskomplexushoz van köze.

2022. március 20. 16:47
null
Czopf Áron
Czopf Áron
Látószög blog

„»Úgy szeretlek, mint Soros György az emberiséget.« Rossz szerelmi vallomás, alighanem pofon jár érte. De miért? – sajdul föl bennünk a kérdés, amelyre rögtön két válasz is kínálkozik. Kedvesünk vagy olvasta a XXI. Század Intézet tavaly kiadott, A Nagy Terv – A Soros-birodalom Közép- és Kelet-Európában című dokumentumkönyvét, vagy eleve azt súgja neki valami, hogy ez a bizonyos »szeretet« csupán a legtávolabb állók szeretete, tehát az az absztrakt szeretet, amit filantrópiának szokás nevezni és eleve csak álságos lehet. Mindkét magyarázat több, mint méltányolható és érdemes továbbgondolni.

A Békés Márton által szerkesztett Új Idők című könyvsorozat említett, második kiadványa sokoldalúan közelíti meg Soros György tevékenységét. A nyílt társadalom kísérleti terepekét szolgáló keleti blokk felnyitásától az indirekt politikai befolyásszerzés módszerein és a demokráciához fűződő ellentmondásos viszonyán át egészen Soros filozófiájáig sok mindenről szó esik a kötetben. A legújszerűbbek talán azok az esettanulmányok, amelyek Közép- és Kelet-Európa országaiban konkrét műveletekre bontva mutatják be az „állam nélküli államférfinak” nevezett milliárdos tevékenységét, amit ő maga összefoglalóan „politikai filantrópiának” nevez.

Elsőre valószínűtlenül fog hatni ez a megállapítás, de Soros György és az emberszeretet (a filantrópia) problémája nagyon is központi jelentőséggel bír a mai hatalmi viszonyok megértésében. A szeretet ugyanis az identitáshoz hasonlóan olyan fogalom, amellyel könnyedén ki lehet bújni a súlyos társadalmi kérdéseket övező viták alól. »Love is love«, avagy: »philanthropy is philanthropy« – erről csak ennyit lehet elmondani, hiszen a szeretet nem szorul különösebb magyarázatra. A globalista technokrata elitek nem véletlenül fordulnak előszeretettel ehhez a fegyverhez. Narratívájuk szerint ahol a közvetlen és a közvetett hatalom, a társadalmi és üzleti érdek ütközik, vagy ahol a nemzetállami politikai szervezetek és a »globális civil társadalomnak« nevezett NGO-hálózat erői konfliktusba kerülnek, ott egyszerűen szeretet és gyűlölet állnak szemben egymással. Egyfelől tehát egy globális filantróp szeretetet látunk, a másik oldalon pedig a saját részlegességét féltékenyen őrző bosszúszomjas neheztelést. Tájkép vakoknak.”

Nyitóképen Soros György, tőzsdespekuláns. Fotó: FABRICE COFFRINI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. március 22. 11:28
Soros Gyorgy szo szerint masokat kihasznalo onzo eloskodo, aki az USA-erdekeinek megfelelo, hazug propagandat es felforgato tevekenysegez folytat, es ebbol gazdagodik meg. En csak azt csodalom, hogy ezt a szerencsetlen flotast a maga 'non-profit' szervezeteivel miert nem lehet itthon es az EU-ban is tilto listara tenni?
Jason Bourne
2022. március 21. 09:40
Soros a valóságban nyomja az Europa Universalist, nem PC-n.
Kristály
2022. március 21. 06:49
Soros egy vérbeli náci aki élvezi embertársai szenvedéseit csak más megközelitést kellett találnia. Ahol megjelenik megjelennek a katonái ott a nyomor biztosított. Ez az ember= a rák betegséggel mindent felfal.
Cogito ergo sum
2022. március 20. 23:25
Deja vu Mintha.... hallottam volna ezt. https://vigyazo.blog.hu/2017/02/05/amerikai_stonhenge_az_antikrisztus_tizparancsolata video: https://www.youtube.com/watch?v=vwRS6Tqo-u4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!