Háború a választási kampányban

2022. március 05. 15:13

Vészjósló jel, hogy többször hallani komoly emberek, sőt politikusok szájából a harmadik világháborúra való utalgatást.

2022. március 05. 15:13
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Magyar Hang

„Négyszemközti egyeztetésre hívta Orbán Viktor miniszterelnök a parlamenti ellenzéki pártok listavezetőjét, Márki-Zay Pétert, hogy megbeszéljék az Ukrajnát ért orosz katonai támadás miatt előállt helyzetet. »Ellenfelek vagyunk, kampány van, de a hazánk mellett zajló pusztító háború összefogást követel mindannyiunktól. A kormányfő tájékoztatást kíván adni az ellenzék vezetőjének a Magyarország előtt álló kihívásokról«, indokolta a meghívást a Kormányzati Tájékoztatási Központ. »Le akarjuk váltani a Fideszt, de vélhetően április 3-a után is fennmarad a rendkívül kiélezett nemzetközi helyzet, akárki is kerül kormányra, ezért a miniszterelnök úr meghívását köszönettel elfogadtam«, reagált Márki-Zay Péter.

Igazán kár, hogy ez nem maga a valóság, mert egy ilyen találkozó nagyon fejlett politikai rendszerre utalna, amelyben az ellenfelek rendkívüli helyzetekben félreteszik az ellentéteiket, és összefognak egymással. Az orosz–ukrán háború pedig kétségkívül ilyen szituáció, hiszen innentől kezdve kiszámíthatatlanabbá válik a világpolitika, a nézeteltérések katonai erővel való eldöntésének esélye a jövőben megnőhet. Vészjósló jel, hogy nyugati tévéállomásokon mostanában többször hallani komoly emberek, sőt politikusok szájából a harmadik világháborúra való utalgatást. Egyelőre még csak úgy, hogy ezt el kellene kerülni, de hát az orosz–ukrán háború előtt is sok ehhez hasonló óhaj hagyta el felelős politikusok száját, ehhez képest február 24-e óta Magyarországtól keletre a világ legnagyobb országa folytat háborút nyugati szomszédja ellen.”

Kép forrása: YouTube

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2022. március 07. 00:20
2001 decemberében Orbán Viktor a státusztörvény elfogadása előtt, amikor leült a román miniszterelnökkel tárgyalni, akkor egyeztetésre hívta a a baloldali vezetőket. Majd amikor megszületett a kompromisszum a románokkal, a baloldal hátba támadta Orbánt, azt hazudva, hogy a magyar igazolvány bevezetése 1 millió munkanélkülit fog eredményezni. Ennyit a baloldallal való egyeztetésről...
hidegfehérmintaled
2022. március 06. 15:39
Szerintem tájékozott mzp, gondolom válaszolt a levelére zelenszkij. :))
Csendőr
2022. március 06. 15:26
A dőlt betűs részhez. A sas nem kapkod legyek után, ennyi.
Dobóka
2022. március 06. 11:56
nagy II . alexszandrusza, sanyi tiberiuss althilusex van számodra,nálad komolyabb javaslatom Ukrájinyében is nézz szét !!! . Derítsd fel fel a lehetőségeket és vedd rá őket ,hogy márki-zaj -petire szarvazzanak. Asszisztensednek az ÓÓÓkorból örökölt okulárés hont hádriánuss adreast melegen ajánlom. Megtlálhatod a the ötösön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!