Április 4.

2022. március 21. 13:15

A Fidesz már az eredménykampányról is lemondott.

2022. március 21. 13:15
null
Papp Zsolt
Papp Zsolt
Népszava

„A választási kampány egy demokráciában arról szól, hogy mit akarnak a pártok az országgal kezdeni, ha megszerzik a hatalmat. Ebből a szempontból nagy bajban van a magyar választó: az ellenzék előállt a programjával, amiből sok hosszú távú tervre, elképzelésre fény derül, a másik oldalon azonban néma csend. A Fidesz már az eredménykampányról is lemondott –12 évnyi kormányzás után nem tud mit felmutatni a választóknak, tervei meg sosem voltak az országgal, így maradt azt álságos békeharc. Pedig nagy baj van, ráadásul egyre több: az ország vezetése és ma már egész Magyarország is elszigetelődött, úgy általában a magyarokat a világ Putyin utolsó csatlósaiként könyvelte el.

És nagy baj van az ország pénzügyeivel is. Az elmúlt években elszállt az államadósság, irdatlanul megnőtt az infláció. Idén olyan mértékű választási osztogatásba kezdtek Orbánék, amire soha korábban a magyar történelemben nem volt példa. Két hónap után az államháztartás hiánya több mint 1500 milliárd forint – a GDP közel három százaléka –, és nincs érvényes válasza a Fidesznek (de az ellenzéknek sem), hogy mit akar ezzel a trágyahalommal kezdeni, amit Orbán és Varga összehordtak.

Orbánék tizenkilencre lapot húztak: arra számítottak, hogy a választási osztogatást kibekkelik az április utáni költségvetési kiigazítással és a gyors gazdasági növekedéssel. De beütött az orosz agresszió, az amúgy is magas infláció az egekbe szökött, a növekedés lassul, miközben halomban állnak az állam, az ország kifizetetlen számlai. A rezsicsökkentés 1000-2000 milliárdos számlájára, a jegybank százmilliárdos veszteségére, az államadósság növekvő kiadásaira nincs fedezet a 2022-es büdzsében. Eközben a kormány szórja ki a százmilliárdokat sportra, a kebelbéli egyházaknak és a pénznyelő állami cégeknek – pont, ahogy az elmúlt öt évben. A kassza tehát ürül.

Pedig április negyedikén, hétfő reggel is ki kell majd nyitni a boltot, a választások után is kell valahogy kormányozni. De pénz nélkül nem fog menni, ehhez a békeharc nagyon kevés.”

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dobóka
2022. március 22. 16:53
Ledöbbentem ! Nem tudtam, hogy ennyire veszélyes lett az utcán járni-kelni ! Az volt a szent meggyőződésem, hogy az ilyeneket a megfelelő zárt osztályon kezelik és semmi esélyük kilógni ! Sürgősen kell intézkedjenek az illetékesek !!!
syphax
2022. március 22. 15:57
Papp Zsolt kinyalhatja a seggem. Nem kell neki ezért fizetnie--lássa kik és mik vagyunk? Úriemberek. Megszámittyuk neki jutányosan.....Utána bekaphattya a gyurcsány faszát. IS!
kamasuka
2022. március 22. 15:43
A haverjaid PPP autópályamutyija? Ha már ezermilliárdok ...
ujujuj
2022. március 22. 06:59
Minek ide eredménykampány, amikor a szarkoalíció a programja ismertetéséről is lemondott. Még egy olyan demagógiahalmazt sem bírnak kigyötörni magukból, mint a 100 napos program. Egy hónapja kizárólag azzal vannak elfoglalva, hogy "katonákat ukrajnába, de nem mi mondtuk". Egy kis programocskát esetleg nem lehetne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!