Miért lényegében más a pedagógusok sztrájkja, mint az SzFE hiszti?

2022. február 18. 14:00

Felismerték, hogy a legfőbb ellenség nem a kormány, hanem a Pedagógusok Demokratikus Szakszervete.

2022. február 18. 14:00
null
Tibi atya
Facebook

„Miért lényegében más a pedagógusok sztrájkja, mint az SzFE hiszti?

Mert amíg az elsőt a progresszív propagandamédia valamifajta polgári forradalomként ábrázolta, mi sem állhatott volna távolabb a valóságtól: a posztszocialista establishment néhány naiv kölyköt az első sorba lökve a saját belterjes közösségét, a saját rendezőm-komám rendszerét akarta védeni. Ha valóban polgári forradalom lett volna, nem az ellenzéki pártokhoz meg az ATV-be vezetett volna az első útjuk, hanem saját színpadot ácsolnak, és a politikai elit díszes tollait a polgár rongyaira cserélve hiteles, alulról szerveződő színházat csinálnak. A történelem ismét bizonyította: a forradalmak eszméi megszülethetnek a szalonok bőségében, de a nap végén végrehajtani mégiscsak éhezők fogják.

Eközben a bécsi koldusok betevőjét kereső tanárok éppen fellázadnak a saját establishmentjük ellen. Felismerték, hogy az első és legfőbb ellenség nem a mindenkori magyar kormány (az csak a második), hanem a Pedagógusok Demokratikus Szakszervete, ami arra sem volt elég, hogy a szakszervezetiség karikatúrája legyen. A 10%-os béremelési igénnyel és a 2 órás sztrájkkal egyértelműen a hatalommal kollaboráltak, és azt akarták mondani a tanároknak, hogy ez a legtöbb, amit elérhetnek, ennél többre nem számíthatnak.”

Nyitókép: PDSZ Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ironcat2
2022. február 26. 15:29
Mindenfajta anyázás nélkül kellene ezt az ügyet górcső alá venni. Nem kisebb dolog: gyermekeink tudása, erkölcsi fejlődése a tét! Aki tanári szakra ment, már az én időmben is nagy előszeretettel hagyta ott a pályát. Az iskolákban maradtak az oda igazából nem valók, akik nem tudtak, vagy nem akartak más területen elhelyezkedni, vagy a "szent őrültek". Az a legnagyobb baj, hogy kevés a férfi. Aki van, azok közül sok a teljesen lepusztult, látens alkoholista, sajnos. A szakma elnőiesedett, a nők pedig, tisztelet a kivételnek, egymást ekézik, együttműködés helyett. Nézzétek csak meg a "Szüntesd a munkát" cikkhez tartozó képet. Az jutott eszembe, hogy, bocs, de "úristen micsoda pofák"! Azért mert valakit nem vet fel a pénz, még nem kell ennyire elhanyagoltnak lennie! És ezekből az arcokból a szellemi elhanyagoltság is kitetszik. A nyugodt és elmélyült munkához valóban biztos anyagi háttér szükségeltetik, ez igaz. De az igazi elhivatottsághoz az igény BELÜLRÓL kell, hogy fakadjon, az nem jön parancsszóra. Amíg ez nem érződik, addig nem biztos, hogy kellő társadalmi támogatottsága lesz a követelődzőknek. Pláne, hogy a társadalom egy része a kampányidőszakra időzített sztrájkhullámot enyhén szólva is gyanúsnak tartja. És még egy: ne higgyék a most tiltakozók, hogy a másik oldalnak első dolga lesz az ő problémáik orvoslása, mert az első dolguk (lásd: főváros) a stallumok kiosztása és a saját zsebük megtömése lesz. Aztán talán jöhetnek ők is, főleg, ha marad még pénz....
Gyzoltan
2022. február 25. 07:16
"Miért lényegében más a pedagógusok sztrájkja, mint az SzFE hiszti?" Nos, NEM MÁS! Ugyanaz! Ugyanaz a liberális csőcselék a kezdeményező, kik ugyanazt a liberális terrort alkalmazzák, amit generációról generációra mindig is alkalmaztak, mely aztán igazán a zsidó ÁVO alatt nemesedett ki... Aki nem sztrájkol azt az ÁVO-s liberalizmus kirekeszti, felemészti... Amint a médiában, úgy az oktatási vonalon is egyre elkerülhetetlenebb a "Tavaszi nagytakarítás"! Kormányfeladat a liberális csőcselék eltávolítása, gyermekeink nem prédának, szivárványos gendereknek születtek!
Pelso j.
2022. február 20. 06:27
Nem vindikálhatják. Az általános itthoni közmorálra gondoltam, s arra, hogy nálunk szinte abszurd egy-egy törvény tolerálása. Hozzátenném, a bizonyos törvény meg aktuális hatalmi érdeket szolgál csupán.
istvanpeter
2022. február 19. 11:13
A sztrájk egy aljas zsarolás a közösséggel szemben. De áramot, gázt, vizet, pitét, egészségügyi ellátást, stb.-t azért kérnek maguknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!