Egy újabb szégyenfolt a nemzet történelmében, amit soha nem tudunk lemosni magunkról

2022. február 28. 12:06

A magyar miniszterelnök Putyin pincsijének szegődött és Magyarországot Oroszország utolsó csatlósának szerepébe kényszerítette.

2022. február 28. 12:06
null
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Facebook

„Azért amikor arról beszélünk, hogy Putyin őrült, elmebeteg, tébolyodott, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy ugyanilyen véreskezű gyilkos  volt már hatalomra kerülése pillanatában. Emlékezzünk a csecsenföldi vérengzésekre, Groznij  szőnyegbombázására, több tízezer csecsen civil meggyilkolására, csecsen katonák kínzására és kivégzésére, jussanak eszünkbe az ellenzéki politikusok és újságírók elleni gyilkosságok, a Magnyitszkij-ügy. Ne feledkezzünk meg a moszkvai, volgodonszki és bujnaszki lakóépületek ellen elkövetett robbantásos terror akciókról, amelyek során több mint 300 orosz állampolgár vesztette életét, a moszkvai Dubrovka színházban történt terrorelhárítási akcióra, amikor a »terroristák elleni küzdelemben« mérges gázt vezettek a nézőtérre és több mint 130 néző vesztette életét.

És amit élőben követhettünk nyomon és soha nem felejtünk el; a beszláni iskolások feláldozására. Putyin nem most lett háborús bűnös, hanem hatalomra kerülésének első pillanatától az volt. Nevezhetjük a saját népe ellen elkövetett tömeggyilkos akciókat őrültségnek, elmebetegségnek, de egy elmebeteget a bíróságok felmentenek, mivel nem tudja belátni tettének következményeit. Putyin viszont ezzel ellentétben nagyon is felfogta, felfogja, hogy mit tesz és ennek milyenek lesznek az emberéletekben várható következményei. De nem érdekli. Ahogyan Sztálint sem érdekelte, hogy hány millió ember hal meg a II. világháborúban. Az emberélet a diktátorok számára nem tényező. Úgy gondolják, hogy több millió ember feláldozása sem túl nagy ár hatalmuk megtartásáért. Persze, ez is az őrület egy formája.

De nem betegség, hanem az elvetemült gonoszság, a hatalom mindenek feletti imádata az eredője. Amikor bíróság elé állítanak egy hidegvérű gyilkost, akkor az ítélet meghozatalánál nem tekintik enyhítő körülménynek, hogy »őrült« volt, mert nem volt az. Hiszen pontosan tudta, hogy mit cselekszik és ennek milyen következményei lesznek, éppen úgy ahogyan Putyin sem őrült, elmebeteg a szó hagyományos értelmében, hanem egy fékevesztett tömeggyilkos. És az volt akkor is amikor a magyar miniszterelnök a pincsijének szegődött és Magyarországot Oroszország utolsó csatlósának szerepébe kényszerítette. Egy újabb szégyenfolt a nemzet történelmében, amit soha nem tudunk lemosni magunkról. Mert minden nemzet felelős azért, hogy milyen vezetőt választ saját maga számára.”

Nyitókép: HENNING KAISER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoles
2022. március 01. 13:01
Vésárhelyi meg Soros seggnyalójának szegődött.
Galicaman
2022. március 01. 05:58
Te riherongy, jobb ha elhúzol nyugatra míg lehet. Egyre nagyobb a pofátok, bennünk meg a harag. Nem lesz ennek jó vége! Én szóltam!
yes_we_can
2022. március 01. 03:50
Teljesen nem értem.Mostakkor a szovjet felszabadított titeket,vagy a zorbán Putyin pincsije?
akiaki
2022. február 28. 22:49
kedves , amikor egy büdös őskomcsi gyereke oktat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!