Hodász atya esete a meleglobbival

2022. január 18. 12:30

Szerinte a gyermekek szexuális neveléséről nem kellene népszavazást tartani.

2022. január 18. 12:30
null
Köntös László
megvanirva.hu

„Az alapkérdés ugyanis az, hogy vajon miként értelmezzük a nyugati társadalmakban, így nálunk is kétségtelenül egyre terjedő nemi elbizonytalanodás jelenségét. Míg Hodász atya helyesen mutat rá, hogy szembe kell nézni társadalmi válságjelenségekkel, addig a másik oldalról azt is állítja, hogy a nemlétező meleglobbinak ehhez semmi köze.

Már hogyne lenne. A nemlétező meleglobbi konstruált egy világképet, amely a hagyományos nemi identitások szétesésének jelenségét nem társadalmi válságtünetként kezelte, hanem egyenesen szabadságjogi üggyé emelte, azt az illúziót táplálva, hogy a szabad nemi identitásválasztás a válasz a fogyasztói társadalom emberének a válságára. Az LMBTQ-ideológia éppen azt a célt szolgálja, hogy ne kelljen szembenézni olyan átfogóbb válságtünetekkel, amelyekre amúgy Hodász atya is utal. Sajnálatos módon ezzel pont azt a szerinte nemlétező meleglobbit menti fel, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a mai Európában uralkodó szemléletmód a nemi útkeresés jelenségét nem egy mélyebb és átfogóbb válság tüneteként kezeli, hanem egyenesen az egyéni szabadságjogok kiteljesedésének feltételeként.

Ez egy teljességgel öngyilkos logika, amely csak arra jó, hogy az egyént elkábítsa a szabadság illúziójával, miközben a válságtünetek valódi okai rendre a szőnyeg alá lesznek söpörve.”

Fotó: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2022. január 18. 16:17
Belenéztem Hodász videójába. Miért táncol Hodász a templomban? Temetéseken idétlenül vihog?
Öreg
2022. január 18. 16:08
Folytatom: A ma megválasztott Uniós vezetőnő /az elhunyt elnök helyén/ az LMBTQ lobbi erős támogatója. Ha igaza van Hodásznak, hogy nincs ilyen lobbi, akkor az új elnöknő mi a fenét támogat? Az elmúlt napokban Mózes V. könyvét olvastam /Az esedékes rész a Biblia kalauz szerint/ amikor Mózes ismerteti Isten parancsait /hiszen Ő nem mehet be az Igéret földjére/ többször is elhangzik, hogy aki ilyen bűnöket követ el /amik most emberi jogokká váltak/ vezessétek ki a táborból és kövezzétek meg! Ha nincs nyomulás /Hodász szerint/, akkor miből lettek az /új/ emberi jogok?
péterx
2022. január 18. 15:42
Hodász atyus is értse meg, hogy a szabadságunk nem összevisszaságra való, hanem rendeltetése van. Isten már megszólított / szabaddá tett /, ezért a válasz csaki a neki szabadon elkötelezett válasz lehet, tehát a természetes-előzetes rend elfogadása.
Jack Reynor
2022. január 18. 14:35
Megnézve Hodász videóját, a helyzet még sokkal súlyosabb. Ennek semmi helye az egyházban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!