Álhírgyár a Szemlőhegyen

2022. január 07. 18:40

Szerencsésebb lenne, ha Gyurcsány a szépirodalmi tevékenységére koncentrálna. Az. Kevésbé. Kínos.

2022. január 07. 18:40
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„»Mészáros Lőrincék 5,3 milliárdért építenek egy darab zászlórudat a Citadellára!« – ordít a gondosan megkomponált üzenet Gyurcsány Ferenc Facebook-oldaláról, a számadat természetesen extra méretben, narancssárgára színezve, hogy a lehető legmagasabb tartományba szökjön a vérnyomás és kellően lebénuljon a prefrontális kéreg: egy csoffadt rúdért kifizet az állam 5,3 milliárdot a Lölőnek, az ész megáll.

A poszt azóta is ott figyel, immár közel 3000 dühösfejes reakcióval, sok-sok lájkkal és 1,7 ezer megosztással, a gép mozog, az alkotó a Szemlőhegyen pihen. Mint ahogy pihennek a Facebook tényellenőrei is, akiknek már rég szirénázniuk kellene az álhírterjesztés miatt – az 5,3 milliárd ugyanis természetesen a Citadella mostani megújításának összköltsége, egyebek mellett körülbelül 10 ezer négyzetméter falfelület rekonstrukciójával együtt,

de milyen béna lenne már átírni a posztot eggyel kisebb hazugságra, amikor oly megbízhatóan szállítja az orbánozós-akasztófázós kommenteket az internet összes bugyraiban.

Miközben Márki-Zay Péter épp azon kesereg a saját oldalán, hogy hazugságok és szándékosan félreértett mondatok uralják a nyilvánosságot. »Nem fásulhatunk bele a romlottságukba!« – szögezi le a miniszterelnök-jelölt, úgyhogy ne is fásuljunk bele, hanem nézzük, hogy is áll a helyzet ezzel a Citadellával és a »NER-közeli« beruházásokkal.

Maga a 35 méteres zászlórúd a zászlóhúzó motorral és alapozással együtt valójában 106 millió forintba (azaz a Gyurcsány Ferenc által világgá kürtölt ár ötvenedébe) kerül, amely összeg nagyságrendjét építőipari jártasság híján nem áll módomban megítélni, az azonban tény, hogy a Parlament előtti 22 méteres, motor nélküli árbócért 2006-ban 60 millió forintot fizetett az akkori kormány. Ez arányaiban 960 minimálbér összegének felelt meg, a mostani zászlórúd a mai viszonyok között 633 minimálbérbe kerül. Ha tehát a mostani túlárazott, akkor nem feltétlenül Gyurcsány Ferencnek kellene keltenie a hangulatot miatta.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. január 09. 09:04
Gyurcsány Ferenc egy politikai hulla. Méretes hazugságokból,népbolondÍtásból nem lehet megélni a politika szÍnpadán.
masikhozzaszolo
2022. január 08. 13:33
Én már igen gyanakvó ember lettem. Nem hiszek ilyet el, hogy ezért a pár forintért az a zászlórúd legalább lefestve ne lenne. Tehát jól van így. A cigányasszony becsönget: kér egy pohár vizet. Mutatom: ott az utca végén a kút, közkifolyó, mondom azon van a kar, azt kell megnyomni. És jön az ivóvíz.
Tobit
2022. január 08. 09:34
Aki elhitte,hogy egy zászlórúd ára feálítással együtt 3,5 milliárd forint az komplett idióta. Sajnos akik Gyurcsány táborában vannak bármit mond is a "Vezér" gondolkodás nélkűl elhiszik. Apropó: a május elsejei ünnepre egy pár virsli és egy korsó sör ára 500 000 forint lesz, mert Orbán Viktor megemeli a sör és a hús árát.Elhiszik, kedves DK-sok? Hát persze, hiszen Orbán Viktorról van szó. He-he-he!
Irhazika
2022. január 08. 09:18
mivel megnyalta a farkamat,nem kommentelek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!