Carlson igazít a tükrön

2022. január 21. 12:50

Érdemes megnézni és összehasonlítani Szijjártó Carlsonnak, illetve a CNN-en Christiane Amanpournak adott interjúját.

2022. január 21. 12:50
Szőcs László
Magyar Nemzet

„Amerikában azt sem tudják, hol van Magyarország, azt hiszik, éhest (hungry) akartál mondani, csak beletört a nyelved. Vagy ha tudják, akkor a CNN-ből és a The New York Timesból, ahol »jól helyre tették« a rakoncátlan magyarokat, hogy jól megtanulják, hol lakik a demokratikus atyaúristen. Az internetes felhozatalba beleolvasva azt látjuk, sokan gondolkodnak hazánkban így, s ami rosszabb, olyanok is akadnak, akik szerint ez a helyes. Ragaszkodnak hozzá, alig bírják elviselni, ha valaki igazít a görbe tükrön.

Hullik is most a hajuk Tucker Carlsontól, aki a Fox News jobboldali hírcsatornán több millió amerikainak mutatta be hazánkat, de nem úgy, ahogy a liberális amerikai médiában szerepelni szokott. Hanem olyan országként, amely kiáll önmagáért, megvédi a határait, és amelyre az amerikai jobboldalon is példaként tekinthetnek. Szijjártó Péterrel készített interjújában Carlson a tavaly nálunk forgatott dokumentumfilmjét, a Magyarország kontra Sorost is felkonferálta. A cím leíró, világnézetek, a nemzetállami és a liberális erők civilizációs harcáról van szó. Itt nálunk, de az amerikai közéletben és médiában is. A hangvétel is ehhez igazodik.

Akár jó angoltudás nélkül is érdemes megnézni és összehasonlítani Szijjártó Carlsonnak, illetve a CNN-en Christiane Amanpournak adott interjúját, mert árulkodó a hanghordozás, a testbeszéd és a mimika. 2020 áprilisában Amanpour – a The Washington Post egy téves cikke alapján – azt hitte, hogy a járványügyi veszélyhelyzet ­miatt bezárták az Országgyűlést. A felvételen vádaskodik, kötözködik, egy ponton felismeri, meg kell hajolnia a tények előtt, de azért magáénak akarja tudni az utolsó szót. Egy CNN-interjú egy vezető magyar politikussal ma jobban emlékeztet Rubasov kihallgatására a Sötétség délbenből, mint egy kulturált beszélgetésre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2022. január 22. 18:41
Le a kalappal Szijjártó külügyminiszter úr előtt, vág az agya mint a beretva, és nagyon jól védi Magyarország érdekeit és hírnevét. A CNN interjú iskolapélda erre, de a BBC interjúk is ide tartoznak... Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!!!
Aronwie
2022. január 21. 23:31
Ez tényleg a Magyar Nyafogásban jött le?
roughneck
2022. január 21. 22:20
Bocs, elfelejtettem. Commonwealth = kozos erdek/gazdasagi terulet/ovezet. Magyarul: tarsult allam. Meg ket ilyen hatarontuli "commonwealth" birtoka van Amerikanak, az egyik Puerto Rico, 1952-ben csatlakozott az allamokhoz, a masik a Csendes-oceani Northern Mariana Island, csat. 1975. Egyik sem teljes jogu tagallama az USA-nak.
mokány
2022. január 21. 19:18
Ez azt reméli , hogy , senki nem olvasta a Sötétség Délbent .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!