A fideszes rongyrázás új ékköve: a Magyar Zene Háza

2022. január 24. 16:01

Mintha egy óriási többfunkciós szúró-, vágó-, konzerv- és sörnyitó eszközt karókra állítottak volna.

2022. január 24. 16:01
Renczes Ágoston
Azonnali.hu

„Ez a totálisan felesleges, japán sztárépítésszel terveztetett drága épület leginkább a kormány arroganciájának köszönhetően jöhetett létre, de elég jól néz ki ahhoz, hogy a pártpreferencia alapján fanyalgók és kritikusok orra alá lehessen dörgölni.

Mivel öt percre lakom a Városligettől, számomra a Liget Projekt a legkevésbé sem a politikai szekták szimbolikus harcának terepe, miszerint azért kellene utálni, mert Fidesz, vagy azért kellene imádni, mert Fidesz és mert az ellenzék utálja, és még szépen zászlóra is lehet tűzni, hogy »ez se stadion«, hanem kultúra. K.U.L.T.Ú.R.A. Esetleg KLTR.

Nem. Én azon sokak egyike vagyok, akik hetente többször járnak a Városligetbe jellemzően kisgyerekkel vagy sportolni. Én voltam az, aki éveken keresztül kerülgette babakocsit tolva a zúgó, dübörgő munkagépeket, a földhányásokat, a kordonokat meg a mobilkerítéseket.

Pont nem sokkal azután kezdődött ez az őrület, hogy ideköltöztünk direkt a Városliget közelsége miatt, és bár a Liget valóban felújításra szorult, ami valóban mindenképpen járt volna kellemetlenséggel, de az építőipari munkák mint a sétányok burkolatának helyre pofozása, a padok cseréje, a sportpályák, játszóterek felújítása és mosdók építése, meg a lepusztult felesleges épületek elbontása és a helyük parkosítása még lassú tempóban sem tartott volna két évnél tovább.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. január 25. 23:06
Ki ez az arrogáns, pökhendi sz@rdarab, aki kritizálja a nekem tetsző dolgot?
Augustus1
2022. január 25. 13:17
Érdekes. Az építészetnek mint olyannak szerintem politikamentesnek kellene lennie. Valakinek vagy tetszik egy építmény, pl. a Magyar Zene Háza, Uram bocsá' a Nemzeti Színház, vagy nem. De ezek látszik, hogy képtelenek önmagában a tárgyra fókuszálni. Bármi, ami a Zorbán támogatását élvezi, vagy egyszerűen csak magyar, az csak szar lehet. Ugyanezt művelték anno a Nemzeti Színházzal. Emlékszem, akkoriban olaszokat vittem el oda. Lenyűgözte őket. Ennek gyökere valószínűleg az, amit a Korniss Mihályuk fogalmazott meg: Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket. Biztató, mert a gyűlölet előbb-utóbb elveszi a józan észt. Valószínűeg ez történik most velük. Már lelkiismerevizsgálatot kell tartanom, és megváltoztatni a hozzáállásomat, mert zsigerileg én hajlamos vagyok elismerni bármi a másik oldalról jövő akármilyen műről, hogy tetszik. Pl. a múltkor elolvastam Parti Nagy Lajostól Az étkezés ártamasságáról-t. Hát mit mondjak, jókat röhögtem rajta, mindazonáltal, hogy tőle magától meg hányingerem van. Talán ezért képtelenek megérteni azt a keresztény alapállást is, hogy a bűnt elítélem, a bűnöshöz irgalmas vagyok?
Mr.Woof
2022. január 25. 12:10
"Gyönyörű lett a Zene Háza, egyedülálló a hazai kortárs építészetben. De ne feledkezzünk el arról, hogy sajnos van egy komoly hibája (túl azon persze, hogy nem a Ligetbe kellett volna építeni), amire már régóta figyelmeztetek. 2018-ban ezt írtam a Zene Házáról: "félek, hogy a fás-bokros területet tükröző nagy üvegfelületek évi több száz madár pusztulását okozhatják." 2020-ban azt hogy "A hatalmas üvegfelületek rendkívül veszélyesek a madarakra nézve. Főleg ott, ahol nem más házakat tükröznek vissza, hanem fákat, bokrokat, zöldet. Vagy, ahol a madarak "átlátnak" a házon. Az ilyen felületeket egyszerűen nem érzékelik, és olyan erővel repülnek neki, hogy elpusztulnak. A Magyar Zene Háza pont ilyen üvegpalota lesz." 2022-ben pedig ez fogadott a bejáráson: https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272256411_461345415656332_5569178504149594085_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=1BF3ce90ssoAX9P_FyA&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=00_AT_-x1gIoX7yGXUL_VcGICH7GdGIqCSOUYY1ggqXoxcjOQ&oe=61F44B31
panka45
2022. január 25. 12:05
Juj de fáj! Ezért nyígtok mindenen ami megépül. Én örülök, hogy rosszul vagytok minden új épületen, sportcsarnokon, váron, strandon, játszótéren ami megújul vagy létrejön!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!