Egyperces néma csend az abortált magzatokért 

2021. december 30. 13:17

A gőg odáig növekedett bennünk, hogy élet és halál urának képzeljük magunkat.

2021. december 30. 13:17
null
Gável András
Facebook

„Egyperces néma csend az abortált magzatokért 81 évig kellene csak az idei áldozatokért elnémulnunk. 2021-ben annyi születendő életet gyilkoltunk meg a világban, hogy 81 évnyi néma csenddel kellene adóznunk értük, ha mindegyikükre csak egy percet szánnánk. A néma sikollyal magukat hasztalan védő, erővel elpusztításra ítélt áldozatok megmentéséért ezért sokkal üdvösebb, ha nem elhalkulással, hanem a szavunk felemelésével teszünk. 

Anyák és apák, akik kényszerből vagy kényelemből, de úgy döntenek, elpusztítják a születendő gyermeküket, a támogatásunkra szorulnak. Mert ugyan mit használ, ha helytelenítő ítéleteinkkel kell farkasszemet nézniük. Az nem kérdés, hogy az édesanyjuk méhében megfogant személyek élni vágynak, ám önmagukat megvédeni, kiszolgáltatott bizalmi helyzetükben képtelenek. Nem is erre rendezkedtek be a biztonságot jelentő méhen belül, ami számukra a tökéletes és még nem szűnő irgalom burka. 

Ne áltassuk magunkat: a halomra gyilkoltak között bizonyára ott voltak a paphiánnyal küzdő egyházunk leendő lelkipásztorai. Nem engedtük megszületni a jövő tudósait sem, akik a világot fenyegető katasztrófák ellen tudtak volna hatékony megoldással előállni.
A gőg odáig növekedett bennünk, hogy élet és halál urának képzeljük magunkat, miközben egyre csak nő a zavar az új Bábel tornyának ácsolása közben. 2022 nem folytatódhat ugyanúgy, ahogyan a mögöttünk hagyott évek. Ne a halált, az életét válasszuk! Az Életet.”

Nyitókép: Mandiner archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Benedek Zsolt
2021. december 31. 13:28
Igen.
charisma
2021. december 30. 18:00
Elég ezt az egy doku-videót megnézni, amit dr. Nathanson, a Planned Parenthood alapítója készített. Nem mellesleg Nathanson előbb életvédővé, majd később katolikussá vált. Vajon miért? https://youtu.be/yGAZo4fLhnY
kisgul
2021. december 30. 17:18
A lányom a rendszerváltás hajnalában fogant meg, iszonyúan szegények voltunk, sose felejtem el, mennyit agyaltunk a nejemmel, hogy mi legyen vele. Végül úgy döntöttünk, hogy abortusz. Időpont megvolt, reggel kilencre volt időpont, ott álltunk a kapuban, és akkor azt mondtam az asszonynak, hogy : tudod mit? menjünk haza, majd lesz valahogy. A mai napig nem bántam meg, mert lett egy szép, okos lányom, akit nagyon szeretek!
Petkó Zsigmond
2021. december 30. 15:40
Gável Andrásnak meg annyit, hogy a hagyományos értékeket aláásó "templomi könnyűzenéjével" az abortusztpárti liberális mainstream-et szolgálja. Némileg hiteltelen így a nyomulása. Egyperces csöndekből akárhányat megtarthatna a templomban, na, az volna valami. Nevezhetné abortuszt ellenző csöndnek is, én nem bánom. Legalább hasznosan töltené azokat a perceket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!