Wahorn András beszürkült

2021. november 18. 08:29

Itthon létezik egy társadalmi szolidaritási határ, amelyen kívül esnek a nők és a cigányok.

2021. november 18. 08:29
null
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce.hu

„Wahorn András legutóbb nem a művészetével, hanem a véleményével botránkoztatta meg a közönséget. A művész egy beszélgetős műsorban relativizálta a pedofíliát, ami óriási ellenérzést váltott  ki a sajtóban és az interneten. Annak, aki esetleg lemaradt volna róla: a műsorban Csákányi Eszter elmesélte, hogy nyolcéves korában molesztálta egy idegen férfi az uszodában, a történetre Wahorn András pedig úgy reagált, hogy ez »bonyolult kérdés«, szerinte nem feltétlenül erőszakról van szó, és különben is sokat változott azóta a közvélekedés, szóval kár lenne utólag ítélkezni. Wahorn szerencsére azóta ‘cancel’-özte véleményét.

Az ügy érdekessége, hogy a történtek előtt két héttel jelent meg a Partizán interjúja Wahorn Andrással, amiben Wahorn a cigányokról és a nőkről fogalmazott meg hasonlóan meredek állításokat. A Partizán-interjút viszont nem felháborodás, hanem taps követte. Végre valaki kimondja, amit mindenki gondol! A rasszizmus természetes! Hát persze, hogy a nők élvezik, ha füttyögnek utánuk, különben honnan tudnák, hogy szépek!

Úgy tűnik, Magyarországon létezik egy társadalmi szolidaritási határ, amelyen kívül esnek a nők és a cigányok, de a kiskorúak még számíthatnak rá. De ez a határ nem csak Magyarországon húzódik meg ott, ahol. Wahorn András esete kísértetiesen hasonlít az alt-right megmondóember, Milo Yiannopoulos csúfos véget érő karrierjére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunyadi Mátyás
2021. november 21. 09:47
Wahorn attól Wahorn, hogy sajátos véleménye van a világról, és nem követi a nagybüdös konformizmust. Aki nem ért vele egyet az mondja el az ellenvéleményt, és kész. Felesleges Wahornt a látásmódja miatt ledarálni.
kisseszter
2021. november 20. 05:39
a drága cikkírónak csak azt a tényt sikerült - valamiért, hogyhogy nem - kifelejtenie a cikkből h maga Wahorn az ügyben, áldozat volt. menjünk tovább: bizony, Milo szintúgy. és hogyhogy nem, anno az amerikai közvélemény azt a Lena Dunham-et éltette, aki egyetemen maga is zaklató volt, míg azt a Milo-t feszítette meg, aki áldozat volt egy sztoriban. így működik ma az újságírás, ez az újságírás. Wahorn beszélt a rögvalóságról? végképp eltörölni! le merte írni h az eddigi módszerek és integráció nem működött a romákkal kapcsolatban? végképp eltörölni! elmesélt egy történetet, amelyben árnyalatok vannak és maga áldozat volt benne? azonnal elpusztítani! na nehogy már értelmesen vitázni lehessen bármiről. sehol nem mondta h helyesli a pedofíliát, de oly könnyen vált pedofillá mint a Milo. szeretném hinni h akad még olyan újságírás is, amelyet azért annak lehet nevezni. :)
DrPepper
2021. november 18. 20:24
Érdekes, hogy a beszélgetésnek arra a részére senki sem reflektált, hogy Wahorn maga is abúzus áldozata lett, csak ő nem tekintette magát áldozatnak. Amiből levonható a következtetés, hogy csak a férfi által elkövetett abúzust tekintjük annak. Csak mondom.
Box Hill
2021. november 18. 19:23
Én az ausztráliai hivatalban mindig előre engedtem a nőket, mire ők ehhez nem hozzászokva mindig azt mondták: you are a gentleman. Szóval, hogy is van ez összehasonlítva más népekkel, Noémi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!