Liberális propaganda határok nélkül

2021. november 27. 21:53

Egyetlen filozófiájuk a zorbánfóbia és a hatalom minden áron való megszerzése.

2021. november 27. 21:53
null
Kövesdi Károly
Ma7.sk

„Nemrég emlékeztünk meg a rendszerváltásról, amit valaki egy megvilágosult pillanatában (jókedvében vagy elkeseredésében) gengszterváltásnak nevezett. A kifejezés azóta az egyre sorvadó magyar humorban, de hovatovább a közbeszédben is szinte polgárjogot nyert. Kevésbé humoros, a magyar megmaradás szempontjából relevanciával bíró mondássá azonban mégsem ez vált, hanem a Szabó Dezső által megfogalmazott mondat:

Minden magyar felelős minden magyarért. Utóbbin nincs mit nevetni, inkább megszívlelendő. 

Mégis vannak, akik kétségbe vonják az igazságát. Ők a liberálisok, más szóval posztkommunisták (mert az igazi liberalizmushoz már alig van közük), akik kétségbe vonnak mindent, ami nemzeti. Csak világpolgár létezik és nyitott társadalom.

A nemzet nem érték, kolonc. Az egyén a fontos, a közösség csak bégető nyáj lehet.

És akkor jön az egyetlen felvidéki magyar napilap (amely lassan már csak attól magyar, hogy magyar szavakból van összerakva), és oknyomoz. Leleplezni véli a magyar polgári kormányt (és természetesen Orbán Viktort), hogy milyen fondorlatos módon, rejtélyesen és szövevényesen támogatja a magyar megmaradást Pozsonytól Tiszacsernyőig. Mert Korčok atlantista szlovák külügyminiszter összevonta a szemöldökét. Ha pedig a szlovák politika mordul, a »magyar« napilapnak összeszorul a hátsója, és rátör a bizonyítási kényszer.

Pedig van mit támogatni. Soroljuk? Lepukkant infrastruktúra, a rendszerváltás óta folyamatosan leépülő ipar, a déli régiókat elkerülő uniós és miniszteriális támogatások, a szabadpiac farkastörvényei által agyonsújtott, kínlódó mezőgazdaság, üresedő, felújításért kiáltó templomok, fogyatkozó, kiürülő iskolák, nem létező bölcsődék, kötelességekkel rogyásig megterhelt önkormányzatok, fél lábon bicegő magyar média, elsorvadóban levő könyvkiadás, magyarfogyás.”

Nyitókép: Mátrai Dávid. Illusztráció.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2021. november 28. 07:47
A történert már 100 000 éves Akinek semmije sincs nem is akar Lusta buttha esetleg 1 ócska gender dpl hogy Ő milyen okos Dolgozni nem akar kevés a fizetés Konklúzió: magántulajdon =lopás
Haramia
2021. november 28. 00:31
Van olyan kommentelő, aki olyan mint Pistike a történelem órán. Tanító néni megkérdezi, hogy ki értette az elmondottakat. Pistike azonnal jelentkezik. Majd leülteti tanító néni, hogy olvassa el még egyszer a tananyagot. De Pistike nem hagyja magát. Majd kiesik a padból úgy mondja, hogy ő még ezt és azt is tudja és mindenáron el akarja mondani. Tanító néni megszólal a legvégén, megelégelve Pistike buzgalmát: Pistike most már elég! Ez mind nagyon szép és jó, de semmi köze a tananyaghoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!