„Szabadságfetisizmus” járvány idején

2021. október 31. 16:49

Ezeket a potyautasokat, a kockázatközösségünk élősdijeit mi tartjuk el és mi tartjuk életben.

2021. október 31. 16:49
null
Bálint Botond
Bálint Botond
PestiSrácok.hu

„Csakhogy a potyautasaink, az oltást megúszni akarók azt mondják, hogy ez az ő személyes szabadságuk korlátozása, az egyenlőség elvének megsértése, az ő stigmatizálásuk, kitaszításuk, ami nem járványügyi indokok alapján történik, hanem azért, hogy rákényszerítsék őket az oltásra. És rögtön itt is vagyunk a célnál. Tele van a társadalmunk olyan emberekkel, aki csak a személyes világában és önmegvalósításában él, nem képes másképp értelmezni semmit, csak a saját hóbortjai alapján akar élni. Természetesen úgy, hogy a kockázatközösségünk által nyújtott minden szolgáltatást igénybe vesz, sőt kikövetel magának. Mert az neki jár. Ha valakit egészségügyi okokból nem lehet beoltani annak is viselnie kell ennek a következményeit, egyrészt együtt kell élnie a veszéllyel és neki is úgy kell viselkednie, hogy ne veszélyeztessen másokat, ami ebben az esetben egybe esik azzal, hogy magára is vigyáz. De aki szabadon dönthet arról, hogy nem akarja beoltatni magát, az továbbra is »teljes szabadságot« akar.

Döbbenten tapasztalhatjuk, hogy hány formálisan értelmesnek tűnő diplomás, akár doktorival is rendelkező ember (természetesen az esetek döntő többségében »társadalomtudományos« képzettségű emberekről beszélünk) képtelen megérteni, felfogni, hogy egy járványos megbetegedés hogyan terjed és hogyan lehet a terjedését megakadályozni. Létrehoztunk egy olyan emberfajtát, aki mindent a saját személyes szabadsága szempontjából néz, aki jogi megoldást keres a természettudományos problémákra, mert azokat is jogszerűen, a liberális értékeknek megfelelően akarja megoldani. És ne felejtsük el, ezeket a potyautasokat, a kockázatközösségünk élősdijeit mi tartjuk el és mi tartjuk életben. Elvi okokból nem akarnak emberek részt venni a közös védekezésünkben. Hát ne tegyék, de akkor viseljék el az elveik következményeit a való világban, ahol a dolgoknak komoly következményeik vannak. Fogadják el a társadalom, a közösség döntését, a tudomány döntéseit és segítsenek megvédeni magukat és mindenki mást is.”

Fotó: MTI/Balázs Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valeri Anna
2021. november 04. 13:13
Evidenciák! Nézzük politikailag! Az Orbán kormány /és minden éppen hatalmon levő kormány, nyilván saját szavazóbázísát megvédi, nem kötelező oltakozni, hulljon a férgese, az ellenzékiek közül. Nézzük TB ellátás alapján, a TBC oltás és a többi felvételének megtagadása, másokat is veszélyeztet, olyanokat, akik -még nem, vagy -valami betegség okán, nem oltottak még. Tehát akinek a két okból egyik sem áll meg, az biza fizesse ki fertőzöttségének, betegségének orvosi, ápolói, gyógyszer és lélegeztetőgépének költségeit, ...Hiszen nem csak magáért felelős, hanem azokért is, akik éppen előbb sorolt okokból még nem immunizáltak. Viszont ki fertőzte meg őket, az nem felelős? Ha nem oltakozik, megbetegedve karanténban is maradhat, bokalánccal, élete végéig is... kezelés nélkül megtagadhatná, írjon alá egy nyilatkozatot TB számmal ellátva, hogy lemond a kezelésekről és lélegeztetőről.
Boldogkői Zsolt
2021. november 02. 08:34
Végre valaki nyilvánosan is nekiment ennek a társaságnak.
ipekakuana
2021. november 01. 15:47
VeJoLa
2021. november 01. 15:37
A lélegeztető gép elkerülése nekem nem elég kecsegtető! Én egy védőoltástól azt várnám, hogy védjen meg a betegségtől, ahogy a gyerekkori védőoltások ezt is teszik. Viszont az EMA révén "nyájimmun" országok kórházai tele vannak "teljesen védett" emberekkel! Bár remélem, hogy van, és választható még kínai is, a tapasztalatok birtokában én a kormány helyében nem kényszerítenék oltakozásra senkit. - De nyilván nem véletlenül nem én vagyok kormányon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!