Az árulás napja

2021. október 17. 10:29

Október 15-én jött el a nyilasok napja, amikor nyíltan elárulták a hazájukat a Német Birodalomért.

2021. október 17. 10:29
null
Máthé Áron
Máthé Áron
Huszárvágás blog

„A második világháború folyamán volt egy olyan politikai erő, amely nem szégyellte a magyar ügyet a németek ügye alá rendelni. Mindezt úgy, valamiféle zavaros »igazságosság« jegyében, hogy közben magukat »hungaristának« mondták. 1944. október 15-én jött el a nyilasok napja, amikor nyíltan és tevőlegesen elárulták a hazájukat a Német Birodalom kedvéért.

Edmund Veesenmayer, a teljhatalmú birodalmi megbízott szeptember 23-án Hitlernél járt. A román átállás után az aggasztóan hasonló irányba mutató magyar fejleményeket beszélték át. Amikor visszatért a magyar fővárosba, magához hívatta Szálasit, és közölte vele, hogy a német államvezetés a továbbiakban őt tekinti az »egyetlen felelős tényezőnek« Magyarországon. A teljhatalmú birodalmi megbízott azt javasolta Szálasinak, hogy a hamarosan bekövetkező »kibontakozásig« helyezze magát német védelem alá, nehogy Horthyék őrizetbe vegyék. Szálasi, ez az egzaltált, hatalomvágyó fantaszta, örvendezett, hiszen ő a magyar ügyet csak a németek ügyének alárendelve tudta elképzelni.”

Nyitókép: Szálasi Ferencet a Sándor-palota bejárata előtt német ejtőernyősök üdvözlik (Bundesarchiv)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. október 17. 21:54
Az a géppuska a képen MG42-es. A kevés olyan fegyverek egyike, amit ma is gyártanak és használnak, mert már 1942-ben is annyira jól sikerült, hogy nincsen mit fejleszteni rajta, így azóta csak visszafejlesztették, hogy a német Wehrmacht elvárásoknál silányabb NATO szabványnak megfeleljen. Azokon a német járműveken, tankokon, csapatszállítókon, Leopárdon, Hiúzon amelyeket Magyarország mostanában vásárol is ilyen géppuska van, csak a silányabb, a NATO kompatibilis változat. 79 év alatt sem tudott jobbat csinálni senki.
Akitlosz
2021. október 17. 21:43
"Szálasi, ez az egzaltált, hatalomvágyó fantaszta, örvendezett, hiszen ő a magyar ügyet csak a németek ügyének alárendelve tudta elképzelni.”" Bezzeg az atlantista, globalista, szemita, unionista, zsidókeresztény mai kormányzat!
Akitlosz
2021. október 17. 21:41
Horthy kormányzó szegte meg az esküjét. Kötelessége lett volna az ország megvédése, ezt nem tette meg. Az ország védelméhez márpedig szükséges volt a német szövetségessel való hatékonyabb együttműködés. Akik 1945-1991. között a Szovjetunióhoz kötötték a hazájukat ők nem árulták el azt? Akik 1999-től az Amerikai Egyesült Államokhoz kötik a hazájukat ők nem árulták el azt?
rajgy
2021. október 17. 17:29
Ha már árulásról van szó, azt ma is megteszik zsidó honfitársaink. Teleájvékolják a világot, és nagyokat lódítanak Horthy Miklósról. Alább Karsai László és Heisler Andrásék járatják le Magyarországot. https://www.npr.org/2019/02/08/690647054/hungarys-new-holocaust-museum-isn-t-open-yet-but-it-s-already-causing-worry
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!