Agglegények lettünk

2021. október 30. 08:38

Kicsit aggaszt az Orbán által használt többesszám.

2021. október 30. 08:38
null
Lendvai Ildikó
Népszava

„Soha nem tenném ki ilyesminek az ország vezetőit, pláne, mint szokás volt, farsang után, közel a választáshoz. A nemzet is nehezen viselné a látványt. Főleg, hogy még nem tudjuk, az agglegénység pontosan kire vonatkozik. Kicsit aggaszt az Orbán által használt többesszám: »agglegények lettünk«. Az egész ország? Én is? Most, hogy az ezzel járó genderproblémát nemi átalakító műtéttel sem javallott orvosolni? Bár én talán megúszom, nem engem utáltak ki a Néppártból, sosem voltam ott tag. Megint az efféle nemzetrontók jártak jól. Viszont ha a többesszám a teljes Fidesz-táborra vonatkozik, legkésőbb a Békemeneten őket is illett volna értesíteni, hogy agglegények. Politikailag, de az is szomorú. A köreikben lévő szépszámú hölgyet illetően ez így is aggályos kijelentés volt, de ezt tekintsük apró pontatlanságnak. Mégiscsak furcsa lett volna, ha a dalia miniszterelnökünk szájából az »Aggszűzek lettünk« formula pattan ki. Nem kell mindig mániásan precíznek lenni, azt is nyugodtan lehet mondani például, hogy legyőztük a járványt, meg hogy Magyarország működik.

Még megnyugtatóbb, ha a többesszám csak a Fidesz vezérkarára vonatkozik. Azt a gondolatot még valahogy elviseli a nemzet, hogy ők agglegények lettek. Jobban is kibírják az átlagnál, ha kiesnek a családtámogatásokból. Kiházasításuk feladata így is sürgős. Most, hogy a Vadászkiállítás, Eucharisztikus Kongresszus, Békemenet végeztével jöhetnek a járványügyi szigorítások, előbb-utóbb rendes lagzit se lehet majd tartani. Egy ilyen kendőzetlenül őszinte párthoz nem illik a maszkos buli. Magát álcázni csak a hitvány baloldal szokta. Orbán az ünnepi beszédben jól leleplezte a báránybőrbe bújt farkast, aki meg is ette már az összes arra járó nagymamát: »az összefogás bendőjében mindenki eltűnt, aki a farkassal cimborált«. A jobboldalon az ilyesmi kizárt. Különben a lagzin ki-kióbégatnának a Fidesz bendőjéből a rég lenyelt kisgazdák, a régi KDNP-sek, MDF-sek. Zavarnák a zenekart.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SandorL
2021. október 31. 13:08
Tisztelt Mandi! Tudjuk, hogy van egy hires-neves-hirhedt "holgykoszoru" : Apro Piroska, Kiraly Julia, Lendvai Ildiko, Vasarhelyi Maria es meg masok..., de kell ezeket szerepeltetni ???? Csak kerdezem.
zovirax
2021. október 31. 10:34
„Lassan mondom, hogy mindenki megértse. Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse. Nem lesz gázáremelés.” (2002) Elkövető: Lendvai Ildikó
Ferike57
2021. október 31. 07:02
Ildikó néni élvezze már a nyugdíjasok pihenö éveit , járjon le a boltba, piacra, sétáltasson kutyát, és hagyja a politikát olyanokra akik értenek hozzá !
annamanna
2021. október 30. 23:55
Lendvainak egy dologban igaza van - ha bárki az ellenzékből egy ilyen beszédet tartana, a kormánypárti média lehalna a röhögéstől. "a báránybőrbe bújt farkas előbb elszórja a gyűlölködés magvait (sárkányfogvetemény!), aztán megeszi a nagymamát, majd a cimboráit, végül a percemberkéket, akikből még továbbiakat is fogyasztana, de ezen a ponton báránybőrbe bújnak a hamis próféták is, ám ez vélhetően már másik báránybőr, vagy a már benne lévő farkas összehúzta magát. Ezek a báránybőrbe bújt farkas-hamispróféták aztán gyümölcseikről ismerhetők fel, mert közben, úgy tűnik, fává változtak, báránybőröstül, nagymamástul, percemberkéstül, és éppen gyümölcsöket teremnek. Fölismerhető, baloldali gyümölcsöket. Végül ezek a felismerhető gyümölcsű fák ismeretlen okból elmaszkírozzák magukat. Na most ekkora baromságot, ilyen mennyiségben összehordani már-már költői tehetségre vall" https://444.hu/2021/10/28/a-baranyborbe-bujt-farkas-hamisprofetak-elszorjak-a-gyulolkodes-elmaszkirozott-magvait
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!