A békekereső Szabó Tímea bosszúja

2021. október 04. 22:27

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke azt állítja, hogy egy fideszes nyugdíjas megütötte őt.

2021. október 04. 22:27
null
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Hírklikk

„A képviselőnő páratlan gyorsasággal reagált az esetre: lefotózta az agresszív öregasszonyt, majd a fényképet megosztotta a százhatvanezres Facebook-közösségével, és az alábbiakat közölte.

»Nem, nem teszek feljelentést. Én inkább sajnálom ezeket a megvezetett embereket. Nem szítani kell az amúgy is felkorbácsolt indulatokat, hanem begyógyítani az országon ejtett mély sebeket, és kibékíteni egymással az embereket.«

Nos, ez az emelkedett nyilatkozat meg az ahhoz tartozó nagyvonalú gesztus párját ritkítóan tiszteletre méltó és hallatlanul imponáló – már csak az a kérdés, hogy ha az incidens nyomán Szabó Tímea lelkében valóban ekkora béke uralkodik, akkor miért is kellett az erőszakos vénasszonyt a nyilvánosság elé rángatnia? Miért is kellett a sebeket gyógyítgatni vágyó Szabó Tímeának megtorló szándékú gyűlöletkampányt vezényelnie olyasvalaki ellen, akinek az agresszivitását a politikai megszállottságon kívül demencia vagy pszichés zavar is magyarázhatja? Miért is kell a befolyásos képviselőnőnek a közösségi médiában önbíráskodnia?

Semmi szükség a békevágy megvallásának meg a sebek begyógyításának hazug szólamaira: Szabó Tímea jelentse csak fel azt az erőszakos nyugdíjast, aki bántalmazta őt, a rendőrség meg nyomozza ki, hogy mi történt, és ha az öregasszony segítségre szorul, akkor a társadalom segítsen rajta, ha pedig büntetést érdemel, akkor büntesse meg! Egy jogállamban így megy ez.

A Párbeszéd politikusa az elmúlt hónapok legálságosabb képmutatását tanúsítja: ő nem akar gyűlöletet szítani, de azért gyűlöletet szít egy jó eséllyel beteg pszichéjű állampolgár ellen, és odaveti a kommentmező féllényeinek, hogy tisztítsák le a csontjairól a húst. Mit gondol majd Szabó Tímea, ha valamelyik követője felismeri az öregasszonyban a szomszédját, és elégtételt vesz rajta az ő sérelméért? Arról is a gonosz Orbán Viktor tehet majd? Vagy mindenki vegye tudomásul, hogy ha konfliktusba kerül Szabó Tímeával, akkor megszűnnek a személyiségi jogai, nem illeti meg az ártatlanság vélelme, és többé nem védi meg semmi a képviselőnő bosszújától?

Szabó Tímea virtuóz módon játszik Orbán Viktor kottájából. Nem pusztán azt teszi, amit Habony Árpádtól ellesett, hanem éppen azt, ami a Fidesz konkrét politikai érdeke: kannaszám önti az olajat a polgárháború tüzére – arra a tűzre, amelyben Orbán Viktor edzi halálos fegyverét a társadalmi béke ellen.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o.92.06
2021. október 06. 12:05
A végén az összegzés: tehát Sabau Orbán kottájából játszik. Az addig leírtak kb kukában landoltak akkor ha egy ellenzéki politikus aljas, álszent és hazug az azt jelenti, hogy Orbán a hibás. Köszönöm
Onurisz
2021. október 05. 21:07
Ebből az egészből annyi a lényeg, hogy Szabó Tímea "kannaszám önti az olajat a polgárháború tüzére". Mit kannaszámra! Hordószámra, tankerszámra. Sőt, Szabó Tímea maga egy olajvezeték.
Csillary
2021. október 05. 20:48
Ráadásul ki tudja, látta, hogy konkrétan mi történt, milyen körülmények között? Egyáltalán megütötte valaki Szabó Tímeát?
2021. október 05. 19:53
Puzsér, te ezt mennyi "pénzsér" teszed ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!