Levelet kaptam a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattól

2021. szeptember 02. 12:00

Pont az lenne a nemzetbiztonsági érdek, hogy tisztán lássunk!

2021. szeptember 02. 12:00
null
Szél Bernadett
Facebook

„Levelet kaptam a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattól – az is minősített adat, hogy használták-e a kémszoftvert a magyar titkosszolgálatok. Rákérdeztem az Alkotmányvédelmi Hivatalnál (AH) és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál (NBSZ), hogy bevásároltak-e a Pegasus-kémprogramból és használták/ják-e lehallgatásokra – mindkét helyről (utóbbitól tegnap) az a válasz jött, hogy még az is minősített adat, hogy mit használnak.

Az AH azt írta: »A Hivatal által alkalmazott eszközök és módszerek, valamint a Hivatal által alkalmazott titkos információgyűjtés közvélemény által történő megismerése nemzetbiztonsági érdeket sért, egyúttal minősített adatok körébe tartozik.«

Az NBSZ pedig azt írta: »Az NBSZ által használt titkos információgyűjtő eszközök és módszerek összessége, azok műszaki-technikai adatai (...) minősített adatnak minősülnek.«

Azért érdekelne, hogy miféle nemzetbiztonsági érdeket sért annak az információnak a nyilvánosságra hozatala, hogy a titkosszolgálatok használtak-e egy programot, amivel több száz – nem bűnelkövető!!! – magyar állampolgárt, köztük oknyomozó újságírókat, politikusokat, ügyvédeket hallgattak le. Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a mai napig egyetlen minisztérium vagy titkosszolgálat sem adott választ arra a kérdésre, hogy a magyar állam használja/ta-e vagy sem az izareli kémprogramot és ha igen, milyen törvényi indokkal hallgattak le a rezsimnek nem tetsző embereket. Kényelmes a minősített adatokra meg nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozni és azokkal takarózni, de tényleg nem érzi egyetlen felelős vezető sem a feladatának, hogy válaszoljon az állampolgárok jogos kérdéseire, vagy ha nem ők alkalmazták a szoftvert – ami persze kizárható —, kivizsgálják, hogy ki áll a háttérben és ki figyelt meg több száz magyart? Pont az lenne a nemzetbiztonsági érdek, hogy tisztán lássunk!”

Fotó: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2021. szeptember 03. 08:19
"Szél maga a kétlábonjáró nemzetbiztonsági kockázat" - áll a levélben a sorok közt, láthatatlan tintával.
Korrupt Kornél
2021. szeptember 03. 07:49
Bolond likból bolond szél fúj...
józan paraszti ész
2021. szeptember 02. 20:26
Ez nem csak hüje, buta is.
balbako_
2021. szeptember 02. 20:06
Mert ezt nem tudta a hülye tyúk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!