Az Eucharisztikus Kongresszus nem ér véget: folyt. köv.

2021. szeptember 12. 13:32

Akivel csak találkoztam, azt mondta, vágyta, határozta el: folyt. köv!

2021. szeptember 12. 13:32
null
Gável András
Vasarnap.hu

„Véget ér az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. A legtöbb esetben a meghatódottságtól könnyes szemmel éltük át, milyen jó, hogy Krisztus testének tagjai vagyunk. Az i-re Péter utóda tette fel a pontot. Üzenetével megkoronázta a NEK összes gondolatát és tanítását: az Eucharisztia az egy test tagjaiként arra hív, hogy engedjük megtöretni magunkat a többi testvérünkért, ahogyan Jézust is megtörjük az Oltáriszentségben. Akivel csak találkoztam, azt mondta, vágyta, határozta el: folyt. köv!

Vannak, akik a számokban próbálják lemérni a világméretű lelki töltekezés méretét és intenzitását. Csalóka és felesleges ez a játék, hiszen vannak az életben olyan dolgok, amelyek számokban kifejezhetetlenek. Az Oltáriszentség titka egyébként ebben is megfogható: bárhol is vagyunk Jézussal, titokzatos módon egymáshoz is csatlakozunk. A csoda azonban a magas részvételben is kitapintható volt.

Ferenc pápa a Statio Orbis homíliájában hangsúlyozta, hogy a tanítványokhoz hasonlóan el kell jutnunk Jézus csodálatától az ő követéséig. Hozzátette: az Eucharisztikus Kongresszus legyen kiindulópont, és fogadjuk be a kegyelem minket átformáló ajándékát!

Ami most elkezdődött, nem állhat meg. Jézus indít bennünket, hogy ezt folytatnunk kell. Az Eucharisztikus Kongresszusnak ugyan már bejelentették az új helyszínét. Nekünk, magyaroknak azonban a java még csak most kezdődik a kapott kincsek kamatoztatásával. Ne ássuk el azokat! Legyen még szimpózium, dübörögjenek a városban időről-időre a missziós színpadok. Minden évben vagy minimum pár évente gyűljenek össze a magyar családok és közösségek a Margitszigeten. A Forráspont pedig továbbra is tüzelje fel a fiatal generáció lelkét Jézus jelenlétében! Folyt. köv.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. szeptember 12. 21:44
Minden ünnep az új és erősebb munkának a kezdete! Hát itt Magyarországon sok munka vár a katolikusokra! TÚL SOK A HITETLEN!
kunfia
2021. szeptember 12. 14:20
"Csuhások, térdre, imára!"
states
2021. szeptember 12. 13:54
Nem a libernyáknácik hétvégéje ez, kezdődött az újabb Karácsony-buktával, lassan valami háttértároló kell a begyűjtésekhez, folytatódott, hogy a margitszigeti fideszes családi napon tízezrek mozogtak, százezrek írták alá néhány nap alatt a stop ferigelit, tízezrek, nem utolsósorban fiatalok vettek rész az eucharisztikus kongresszus rendezvényein. Készülhetnek az elvtársak. 2026-ra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!