Sokszor kifejtettem, mi a problémám a Pride-dal

2021. július 26. 10:11

Családképe káros a gyermekekre, a legújabb kutatások szerint a gyermekek mentális jólléte még az egyszülős modellekben is jobb.

2021. július 26. 10:11
null
Tibi atya
Facebook

„Sokszor fejtettem ki, mi a problémám a Pride-dal, ezúttal maradok a vázlatpontoknál:
nem polgári, nem alulról szerveződő

  • azok a cégek szponzorálják, akik a jelenkor emberiségellenes bűncselekményeit követik el
  • leuralja a kommunikációs teret, átteszi a hangsúlyt a mindenkit érintő munka-tőke viszonyról a szinte senkit nem érintő szexuális kisebbség-többségi társadalom viszonyra
  • támogatja a pedofíliát, elhallgattatja és mindenfóbnak bélyegzi azokat a szexuális kisebbségeket egyébként támogató hangokat is, amik erre a veszélyre hívják fel a figyelmet (vö. Kiss Noémi)
  • kettős mércét alkalmaz: ugyanezért a katolikus egyházban azt is bűnösnek bélyegzi, aki csak hallgatólagosan tűri
  • a preferált szexuális sémáit már kora gyermekkorban szeretné a szocializáció részévé tenni - a kritikus tanulmányokat bele sem építi az erről folyó diskurzusba
  • családképe káros a gyermekekre, a legújabb kutatások szerint a gyermekek mentális jólléte még az egyszülős modellekben is jobb
  • kutatásait minden létező eszközzel (szelektív mintavétel, hipotetikus csúsztatás, meg nem ismételhető eredmények) a várt eredményekhez hamisítja
  • toleranciának hívja a feltétel nélküli elfogadást, összemosva a kettőt (latin: tolerantia - elviselés, eltűrés)
  • semennyire sem toleráns, retorikájában aki nem feltétlenül elfogadó, csak toleráns,  olyan szörnyű népirtókkal sorolja egy kategóriába, mint akik a rendezvényeit szponzorálják (vagy a Fidesszel, de az nála ugyanaz)
  • mindig áldozatnak és elnyomottnak látja magát, akkor is, ha egyébként a társadalmi ranglétra felső fokain helyezkedik el - ez a narcisztikus hozzáállás nem csak a szolidaritást tagadja meg a hátrányosabb helyzetűektől, de a mentális egészség ellensége is
  • ismertebb arcai (pl. Steiner Kristóf) tagadják, hogy a homoszexualitás sokkal inkább valószínűsítik a nemi betegségeket (a korrektség kedvéért: Osváth Zsolt viszont idehaza talán egyedül szembemegy ezekkel a tabukkal, és felnőtt polgárhoz méltó, felelősségteljes magatartásra hívja fel a figyelmet)
  • eszményi emberképe ellentétes az ember örökölt és tanult természetével: az érzelmeket és indulatokat nem nyelvi trükkökkel kell elfojtani, hanem beszélni róluk; a nemiségünket és a nemi szerepeket nem kivonni kell az önismereti sémákból, hanem kompatibilissé tenni az együttélésre
  • ellenségképet kreál a heteronormatív többségből, fóbiával (iszony: patológiás rettegés és/vagy undor) diagnosztizálja minden mozdulatát, és minden eszközzel igyekszik emiatt kényszeres, önbüntető sémákat rögzíteni

Amúgy nekem a szexuális kisebbségekkel semmi bajom, bizonyára nekem is vannak olyan hajlamaim, amik valamilyen tekintetben kisebbségekhez sorolnak. Csak szerintem fontos (és jelenkorunk egyik leginkább inflált értéke) az intimitás, ezért a négy fal között csinálom, ahol más nem látja (csak dr. Miniszterelnök úr). Dicsértessék!”

Fotó: Trenka Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2021. július 27. 11:13
Régen is volt buzulás, csak az volt a különbség, hogy élt a társadalomban egy íratlan szabályrendszer, és ezeket a dolgokat diszkréten, úri módon kezelték, nem rázták bele a seggüket a világba.
simonvitéz
2021. július 26. 20:50
Aki arra izgul be, hogy egy férfi seggbe rántja, az degenerált és deviáns. Pont. Megjegyzem, én nőt sem szoktam a végbélen keresztül kurni és nincs hiányérzetem emiatt. Deviáns magatartások még: állattal közösülni, vérrokonnal közösülni, halottal közösülni stb. A gruppenszex határeset, már nem a Szájer féle. :)
Csöncsön
2021. július 26. 18:55
A "leuralja a kommunikációs teret" pontról az jut eszembe, hogy ezen az oldalon is ez már itt vagy a századik írás, szemlézett anyag, cikk, vélemény a témáról. A kommunikációs teret nem a homoszexuális emberek uralják le, hanem azok, akik ezt (persze mindkét oldalon) politikai üggyé teszik. Mindenki azt tesz témává, amit akar. Én ezért nem azokra haragudnék, akik a témában valóban érintett szexuális kisebbségiként megszólalnak (miért ne tehetnék, miért ne lenne ez számukra fontos kérdés?), hanem azokra, akik nem érintettként pörgetik a témát. Akinek nem inge ez az egész kérdés, az minek veszi magára?
-Zsolt-
2021. július 26. 16:14
Ki ez a fickó? De most komolyan. Ez mindenhez (is) ért? "Emberiségellenes bűncselekmények, pedofília, szörnyű népirtók, nemi betegségek, dr. Miniszterelnök úr", és még sokan mások egy kalapban. Nem lehetne a pride-ra egy vidám felvonulásként tekinteni? Az elég sajnálatos, hogy Magyarországon egyben jogegyenlőtlenség és megbélyegzés elleni demonstrációnak is kell lennie. De ez tényleg belekever mindent, aminek semmi köze a pride-hoz. Azért jó, hogy a végén beismeri, hogy maga is ferdehajlamú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!