Mese a szabad média ledarálásáról

2021. július 29. 09:43

Abban az államban uralkodik tökéletes jogbiztonság, ahol a baloldali érdekek minden tekintetben, akadálytalanul érvényesülnek.

2021. július 29. 09:43
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Magyar Nemzet

„A Fidesz csak ellenséget lát a médiában. Ismerik ezt a kijelentést, igaz? Újra és újra el lehet sütni különféle, függetlenséget és objektivitást zászlajára tűző orgánumban. Hiszen, mondják ők, szeretnének őrkutyaszerepet játszani a kormánnyal szemben, és ez nagyon nem tetszik a kormánypártoknak. Bezzeg a régi szép, daliás időkben! Majd, folytatják ők, a szakma mesterei, akik ezekhez a szabályokhoz nem tartják magukat, akik nem prüszkölnek, ocsmánykodnak, amikor valamit a kormány szeretne elérni, no, ők a propagandisták. Egyszerűen leírható világkép ez. Mindenesetre stabilan, megbízha­tóan hisznek benne.Miről jutott mindez eszembe? Talán önök is olvasták az egyik nemrégiben megjelent cikket a Telexen, amely arról szólt, hogyan darálta le a jobboldal a szabad médiát Magyarországon.

Mindössze pár év alatt! Csodálatos módon ilyen illetlenséget mindig csak és kizárólag konzervatív kormányok követnek el. Amik pedig mindezt elébünk tárják, azok a baloldali sajtótermékek. Nincs mit tenni, ez egy ilyen játék. Erre szoktam gyakori példaként felhozni, hogy a jogállamiság megfoghatatlansága a mindenkori legjobb szlogen a progresszió kezében. Hiszen így minden nemzeti érzelmű vezetéssel szemben be lehet vetni – valami érdekes véletlen folytán az unióban kizárólag Lengyelországgal és Magyarországgal kapcsolatban vannak komoly problémák –, holott nagyon egyszerűen megfogalmazható, mit jelent a jogállamiság és milyen az, amikor problémák adódnak.

Abban az államban uralkodik tökéletes jogbiztonság, ahol a baloldali érdekek minden tekintetben, akadálytalanul érvényesülnek. Amikor pedig ez csorbát szenved, a jogállamiság fokozatosan elkezd sérülni. Minél kevésbé diktál a baloldal, annál nagyobb betegségben szenved adott országban a jogállamiság. Nincs itt tehát semmi látnivaló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuuuzsaaa
2021. július 29. 13:26
... és ha nyer Gyurcsány, a kormány által finanszírotott hirdetéseket 50-50%-ban osztja majd meg balos és jobbos médiumok között ... már amelyik jobbos médiumot nem semmisít meg, vet börtönbe, ahogy erre igéretet tett
Akitlosz
2021. július 29. 13:04
"Magyar Nemzet Abban az államban uralkodik tökéletes jogbiztonság, ahol a baloldali érdekek minden tekintetben, akadálytalanul érvényesülnek. " Ezt biztosan a Magyar Nemzet írta? Nagyon Népszavának tűnik.
djcs
2021. július 29. 11:14
https://pylltar.blog.hu/2021/07/28/meg_egyszer_nem_versz_at_bennunket_viktor
istvanpeter
2021. július 29. 10:35
De miért nem mondják meg konkrétan, hogy például, a Népszava miért nem jelenhet meg napi 300 ezer példányban. Azért, mert a hazugság és a rágalom nem érdekli az olvasó közönséget és így még egy megyei napilap példányszámától is messze le van maradva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!