Orbán egy demokrata és Brüsszel ezt nem bírja

2021. július 21. 22:31

A nyugat addig rázta a demokrácia bölcsőjét, hogy szépen kiesett belőle a baba.

2021. július 21. 22:31
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Orbán egy demokrata és Brüsszel ezt nem bírja

Nemzetközi össztűz alatt van Magyarország, mióta elfogadták a liberális fősodornak nem tetsző pedofilellenes törvényt. A valójában gyermekvédelmi törvényt igyekeztek összemosni a homofóbiával, holott a jogszabály kizárólag az LMBTQ propaganda ellen nyújtott védőernyőt és adta meg a szülőknek a jogot a gyermekek szexuális edukációjához, ami teljesen beleillik az unió irányelveibe.

A törvény okán egyszerre támadja hazánkat Brüsszel és a Soros-hálózat. Az unió vezetése példátlanul forrásmegvonással akarja hazánkat megszorítani, míg az Open Society, az Amnesty International, a Direkt36, a Telex és a 444 álhírekre alapított kémbotránnyal szeretné gyengíteni Orbán helyzetét.

A nyugat addig rázta a demokrácia bölcsőjét, hogy szépen kiesett belőle a baba. A demokrácia egy döntéshozatali rendszer, ahol a fő irányt a többségi akaratnak, a társadalmi támogatottságnak kell meghatároznia. A brüsszeli elitben és a Soros-hálózatban a finanszírozási pénzeken kívűl még az a közös, hogy társadalmi felhatalmazás nélkül akarnak belpolitikai hatást gyakorolni.

Az Orbán-kormány népszavazást kezdeményez a gyermekvédelmi törvény kapcsán. Ez egy felelős, demokratikus döntés, hiszen az állampolgárok népszavazás útján tudják legközvetlenebben kifejteni véleményüket és egy ilyen vitás helyzetben bölcs dolog a társadalmi megerősítés.

Jól ismerjük a példát, miszerint Európa a következő három pilléren nyugszik, a kereszténységen, a görög filozófián és a római jogon. Ha bármelyik pillért kivesszük, felborul. A globalizációval a kereszténységünket és kultúránkat folyamatosan vesztettük el, de a jogrendszer volt talán az utolsó még épen maradt bástya.

Ne engedjük veszni hagyni csodálatos európai hagyományainkat! Védjük meg gyermekeinket és demokráciánkat a külső és belső támadásoktról!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. július 22. 16:43
Orbán Gáspár a homoszexuális házasságból írta a jogi szakdolgozatát. Szilvay Gergely a homoszexuális házasságból írta a politológia doktoriját. (Nem is merek arra gondolni, hogy a két dolgozat között "gyurcsányi" kapcsolat lenne). Elég annyi, hogy ez a téma feltűnően izgatja a fidesz belső köreit. A mandiner vastag csövön adagolja a buzitémát, mintha más nem is létezne a világon. Már nem egy ember megmondta, hogy a pártok közül a fideszben van a legtöbb buzeráns. A végtelenségig nem lehet eljátszani azt, hogy ami a saját saram, azt másra kenem. Egyszer kidőlnek a szekrényből a rejtegetett csontvázak, mert: Lk 12,2 Mert nincs oly rejtett dolog, mely napfényre ne jőne; és oly titok, mely ki ne tudódnék. Lk 8,17 Mert nincs oly titok, mely nyilvánvalóvá ne lenne; és nincs oly elrejtett dolog, mely ki ne tudódnék, és világosságra ne jőne. Mt 10,26 Azért ne féljetek tőlök. Mert nincs oly rejtett dolog, a mi napfényre ne jőne; és oly titok, a mi ki ne tudódnék. Az olyanokat azért igazán sajnálom, mint Gulyás Gergely.
istvanpeter
2021. július 22. 15:51
Minden esetre, Európa népe egy kicsit elszunyált és így a háttérhatalom hiénái vették át az uralmat az EU vezetésében, de különösen az EP-ben, ami szinte egyet jelent az önálló nemzetek felszámolásával és az emberi közösségek szétverésével, valamint a világrabszolga birodalom kiépítésnek a feltétlen támogatásával.
121212
2021. július 22. 09:51
Ne hazudozz, porschés Biczi! Tiltja a vallásod. Brüsszel nem azért akar forrásokat megvonni, mert érdemi teljesítmény híján buzizással akartok választást nyerni, hanem azért, mert korrupt gazemberek vagytok.
JohnDoe1984
2021. július 22. 09:39
"Orbán egy demokrata" Ez a felvetés nem igaz és ékes bizonyítéka ennek a népszavazási kezdeményezés. Különleges jogrend van érvényben az országban. Semmilyen népszavazást nem lehet tartani a vészhelyzet lejártáig, illetve addig amíg a kormányfő nem gondolja azt, hogy népszavazást akar tartani. Akkor egy instant rendelettel lehetővé teszik a számára, hogy országos népszavazást tartson. Helyi, közösségi népszavazás továbbra sem megengedett, mert ugyebár vészhelyzet van. Magyarország nem demokrácia. Ahol ilyen személyre szabott törvénykezés folyik, az a demokrácia illúziója csupán. Én azt nem értem, hogy a jobboldal miért kéri ki magának, hogy nem demokratikus módon működik az ország? Én úgy látom, szerintük Orbánnak mindig minden körülmények között igaza van a nap végén és bármit tesz az jó és helyes. Authoriter módon irányít, ami nekik tökéletesen megfelel, hiszen harcol a nemzetért, éjjel-nappal megvéd mindenkit. Miért hazudjuk ezt demokráciának? Miért fájna beismerni, hogy nem az, mikor lényegében semmilyen demokratikus kontrol nem működik a Fidesz hatalomgyakorlásával szemben. Pártkatonák vagy párthoz kötődő bábok vannak kvázi függetlennek csúfolt pozíciókban, ez nem töltheti be a társadalmi ellenőrzés szerepét. Ha nem tudjuk/nem akarjuk ellenőrizni a hatalmat, akkor mi alapján gondoljuk azt demokratikusnak? Mert volt választás, majd utána a mi pénzünkből lefestenek elénk egyfajta igazságot a médiában és mi meg birka módjára elhisszük, hogy tényleg minden pontosan úgy történik, mikor a szintén általunk fizetett ellenőrző intézmények élükön a párthoz hű emberekkel megerősítik ezt? Számomra az is érthetetlen, hogy a pegazus ügy miért nem kovácsolja annyira össze a két ellentétes politikai választótábort, hogy kikövetelje a vizsgálatot az ügyről, kikövetelje az egzakt törvényi kereteit annak, hogy ne gumiszabály alapján lehessen megfigyelni állapolgárokat ma Magyarországon, hanem legyen már valami definíciója annak, hogy konkrétan milyen ügyekben, milyen feltételek teljesülése mellett lehet ennyire súlyosan behatolni egy állampolgár magánszférájába. Inkább ügyvédeset játszunk és az egyik a kormányt védi (nincs is bizonyíték), a másik meg az újságírókat, ügyvédeket, stb... Nonszensz, hogy a társadalom mennyire nem használja az önvédelmi erejét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!