Az emberek nem ültek fel a kamubotránynak

2021. július 26. 21:59

A Momentum Mozgalom mai tiltakozása is teljes érdektelenségbe fulladt.

2021. július 26. 21:59
null
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Kipukkadt az ellenzéki lufitéma, a kémszoftver-ügy: hiába mozdult meg az egész globális Soros-féle NGO-hálózat az Amnesty International vezetésével, jelentetett meg a Telex.hu-444-féle médiauniverzum napi 300 cikket a témában, az emberek nem ültek fel a kamubotránynak, a Momentum Mozgalom mai tiltakozása is teljes érdektelenségbe fulladt. Hat pontban a kémszoftver-ügyről:

Két hete vasárnap a Telex.hu és a Direkt36 megírta az első cikkjét a kémszoftver-ügyben, amelyben lényegében azt állították mindféle bizonyíték nélkül, hogy a kormány ellenzéki újságírókat, politikusokat és üzletembereket hallgat le. Hétfőn is tucatnyi cikkel próbálták hergelni az embereket, szinte egész nap csak ezzel a témával foglalkozott az ellenzéki sajtó.

Szemmel láthatóan azt remélték, hogy ezzel a bizonyítékok nélküli kamubotránnyal komoly támadást tudnak indítani a kormány ellen. Így minden erejüket beleadták: a migráció egyik főszervezőjének számító Soros-féle Amnesty International vezette projekten egy egész nemzetközi hálózat dolgozott, a hazai Soros-média is előre megírt cikkeket tárazott be.

Ez már a sokadik olyan eset volt egyébként, amikor egy külföldről előkészített akciónak a magyarországi médiapartnere a Telex.hu volt. Úgy tűnik, hogy a 444 elvesztette a Soros-birodalmon belüli kitüntetett szerepét, a hálózat új kedvence már a Telex.hu. Aligha lehet véletlen, hogy az állítólagos megfigyelési ügyet robbantó, korábban a 444-re anyagokat szállító Direkt36 és a Telex.hu épp a médiahadjáratot megelőző napokban kötött partnerségi megállapodást.

A botrány elmaradt, hiába volt ez a nagy hírverés, a választók szemmel láthatóan hiányolták a vádaskodások mögül a bizonyítékokat. De nem csak ők, hanem maguk az érintettek is: Bánáti János, a Direkt36 által hírbe hozott ügyvéd azt nyilatkozta például az ATV-nek, hogy nincs abban semmi különös, hogy nemzetbiztonsági szervek céljához kötődően lehet alkalmazni titkos lehallgatásokat, ráadásul a Direkt36-on és a Telex.hu-n megjelent állításokra semmiféle bizonyíték nincsen.

Jól bizonyítja, hogy a Soros-féle szervezetek által indított kémszoftver-ügy csupán egy lufitéma volt, ami hamar kipukkadt, hogy a Momentum Mozgalom által mára meghirdetett tiltakozáson csupán pár száz ember lézengett. Ha az emberek szerint valódi botrány lenne, akkor több ezren, akár tízezren vennének részt egy ilyen tiltakozáson.

Hiába ír tehát már a külföldi szálakon mozgatott Direkt36 és Telex.hu további cikkeket a témában, ennek az ügynek már vége van, nem várható érdemi politikai esemény ezzel kapcsolatosan. Az embereket sokkal inkább érdekli a gyermekvédelmi törvény ügye és az azzal kapcsolatos népszavazás, ami valóban érinti őket, hiszen arról dönthetnek, hogy ki szólhat bele a jövőben a gyermekük nevelésébe. De szintén erősen érdekli az embereket a Cseh Katalin körül kialakult botrány, hiszen ott valódi bizonyítékok kerültek elő a momentumos politikus kérdéseket felvető meggazdagodásáról.”

Fotó: Deák Dániel, Facebook

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik