Az afganisztáni kivonulás a demokráciák szégyene

2021. július 21. 18:54

Rettenetesen szégyellem magam azokért a férfiakért és nőkért, akiket ki fogunk szolgáltatni ezeknek az őrült barbároknak.

2021. július 21. 18:54
Bernard Guetta
Magyar Narancs

„Meg kell győzni a középosztályt, hogy 2022-ben ne adja vissza a Kongresszus irányítását Donald Trumpnak. Választ kell adni a kínai kihívásra is, és akkor bonyolódjon bele még jobban Afganisztánba, ahol a tálibok már a terület több mint háromnegyedét az ellenőrzésük alatt tartják?

Megértem, hogy nem akar, de ettől még nem szégyellem magam kevésbé. 

Rettenetesen szégyellem magam azokért a férfiakért és nőkért, akiket ki fogunk szolgáltatni ezeknek az őrült barbároknak, akik kitiltják a lányokat az iskolákból, hogy semmi mást ne ismerhessenek meg a világból, csak az alávetettséget.

Azért mondom, hogy fogunk, mert az uniós országok többsége tagja annak a NATO-nak, amely az Egyesült Államok oldalán beavatkozott Afganisztánban. Ez a 2001. szeptember 11-i támadások után történt. Azután történt, hogy a tálibok megtagadták Bin Laden kiadatását. A beavatkozás teljesen indokolt volt, és főleg: sikerrel is járhatott volna, mert az afganisztániak szabadságra vágytak, de amikor George Bush Irakban vetette be azoknak a katonáknak és annak a pénznek a hatalmas részét, amire Afganisztánnak lett volna szüksége, nem tettünk semmit. Nem tettünk semmit, hogy megakadályozzuk ezt a hihetetlen ostobaságot, amely a tálibok feltámadásához vezetett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eva-Anna
2021. július 22. 12:51
Egy tudatlan frater az ur! Sem az angolok, sem a Szovjetunio, sem az USA, sem a NATO nem tudott Afganisztannal semmire sem jutni. Megis, meddig es kiknek kellene az idök vegtelensegeig az orszaagot megsszallni? Afganisztan nem egy nemzet. Több tucat clan utalja az orszagot. Miert akarja megmondani bar ki, mi jo Afganisztannak. Ha polgarhaborut akarnak, csinljak. Egyet lehetne tenni, akkor is, ha embertelennek hangzik. Semmi fegyvert nem szallitani es az orszag hatarat lezarni. Az europai törtenelem mutatja, a 30 eves haboru akkor ert veget, amikor a felek kifaradtak, es europa nagy resze meghalt. A haborus indexet a viagon az mutatja, hogy mennyi a fiatal ferfi. Ezekszerint: azon mulik polgarhaboru vagy haboru, hogy 1 ferfire nyugdijba menesekor, hany fiatal ferfi "jelentkezik" Afganisztanban 6, Afrika több orszagaban pedig 7-8. Ha nem talalnak ezek perspektivan, mennek vagy a polgarhaboruba, vagy haboruba, vagy Europaba. Igy teljesen hiabavalo Afganusztanba a demokracian faradozni. Sajnos. igy van, erdemes elolvassni akar forito geppel a cikket. A tudos a NATO-nak is dolgozik. https://think-beyondtheobvious.com/stelters-lektuere/aktueller-war-index-von-professor-heinsohn/
123321
2021. július 22. 09:53
"A beavatkozás teljesen indokolt volt, és főleg: sikerrel is járhatott volna, mert az afganisztániak szabadságra vágytak" - elmentek ti a jó kurva anyátokba a demokráciaexportotokkal! Remélem Kína a fölbe tapossa a mocskos arrogáns pofátokat...
123321
2021. július 22. 09:52
"akik kitiltják a lányokat az iskolákból, hogy semmi mást ne ismerhessenek meg a világból, csak az alávetettséget." - ott nincs gender oktatás? Nem baj, majd a Harris megszórja őket miután a demens Biden elpatkolt! A belem kifordul tőletek, arrogáns geci amerikaiak...
voltospultos
2021. július 22. 08:22
Ne ríjál bazmeg, menj oda és rambózd le őket! Persze könnyebb féldisznó bezabálása után aggódni a demokráciáért, mint GI Joe-val járőrözni, akinek meg van tiltva, hogy lelőjön egy turbános előembert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!