Összegezzük ezt a kaszálás-nem kaszálás dolgot

2021. június 29. 18:31

Ennek a századnak a legnagyobb ellensége a pszeudoaktivizmus.

2021. június 29. 18:31
Tibi atya
Facebook

„Összegezzük ezt a kaszálás-nem kaszálás dolgot, mert szerintem jól ábrázolja, mennyire komolytalanul önmaga paródiája minden fontosabb ügyünk. Éppen ezért eddig én sem vettem komolyan (és a poszt után sem tervezem).

A kaszálás barbár cselekedet: ha egy hatóság – legyen ez választott önkormányzat vagy valamelyik szakmai szerv – úgy ítéli meg, hogy ott dszindzsának kell lennie, mert az jó, akkor egy politikai párt, pláne egy kormányon lévő politikai párt ifjúsági szervezete ne bírálja felül. Ők is mindig azzal érvelnek, hogy ha nem tetszik, választást kell nyerni. Ott pedig nem ők nyerték.

Ugyanakkor szkeptikusan állok az ilyen »méhlegelő« projektekhez, és nem azért, mert ne lennének nagyon kedves, emberarcú PR gesztusok. Biztosan azok. Csakhogy ennek a századnak nem a fontos kérdések iránt mutatott passzivizmus a legnagyobb ellensége, hanem a pszeudoaktivizmus. A valódi megoldások helyetti önmegnyugtató pótcselekvés, a lájkolható, tartalom nélküli látvány, ahova szerintem ezek a méhlegelők is tartoznak.

Nagyon nehezen hiszem el, hogy a méhpopuláció kihalását a városok betonközeibe telepített gaztelepek fogják érdemben javítani, és az sem csúszik le, hogy a vándormadarak majd épp ezekre a területekre szállnak le eleségért. Eddig persze még meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről, mert bevallom, semekkora műveltségem nincs a fasztuggyagyurgyalag vándorlási útvonalai és az istránghúros puszpáng termőhelyeinek korrelációiban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2021. július 01. 11:54
... höhöhö ... neki is mondd csak el, hadd okosodjon! "Font Sándor, a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke tavaly a Duna tévében arról beszélt, „csodabogárszámba” megy az Európai Unióban a magyar birtokszerkezet. A Magyarországon elterjedt nagyüzemi, száz hektárnál nagyobb, sőt, gyakran több ezer hektárnyi birtokokon történő gazdálkodás Nyugat-Európában szinte ismeretlen, egyes országokban törvény tiltja. ... Font szerint hiába gazdaságosabb a cégek számára a nagybirtokos termelés, szociális hatásai rendkívül károsak lehetnek a vidék számára., Minél nagyobb egy megművelt terület, az „üzemeltetőnek” annál inkább megéri gépesíteni a mezőgazdaságot, ezzel számos munkalehetőséget megszüntetve. A képviselő szerint a megoldást a Dániában, Franciaországban és Németországban élő példa követése jelentené, ahol a törvények nem tulajdonjog, hanem „üzem” alapján tesznek különbséget birtokok között, vagyis egy jogi személy nem kezelhet bármekkora területet, függetlenül attól, övé-e a föld, vagy csak bérli."
loony
2021. június 30. 09:35
"A Greenpeace Magyarország üdvözli, hogy az Európai Unió tagországainak többsége megszavazta három méhgyilkos rovarölő szer használatának gyakorlatilag teljeskörű tilalmát. Csupán négy ország, köztük Magyarország szavazott a tilalom ellen, mellyel az agrovegyipari lobbi érdekeit helyezték volna a beporzók, a környezet és az emberek védelmének érdekei elé." (2018)
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. június 30. 08:48
A gyomok nagy része erősíti az allergiára való hajlamot. Különösen urbánus légszennyezettség mellett.
Gardener
2021. június 30. 08:41
Fel kéne már fogni, hogy Budapest jelenleg egy büdös, forgalmas nagyváros. Nem kihasználatlan biciklisávok, bicikliparkolók kellenek, hanem normális forgalomszervezés, több P+R és más parkolas kell az autóknak. A p...ányi kaszálatlan területen max. a parlagfű és a rohadt szúnyogok szaporodnak el, nem lesz tőle sem jobb levegő, sem szebb látvány. Seperjétwk az utcákat, ne legyen szemét és a hajléktalan ne kuláljon az utcán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!