Már megint mi vagyunk a hibásak

2021. június 17. 16:59

Amíg mi jó keresztényekké lettünk, addig a felvilágosodás és a marxizmus elhozta a materialista ateizmust.

2021. június 17. 16:59
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Mindannyian, akik a szocializmusban jártunk iskolába, ismerjük a hegeli tézis-antitézis-szintézis hármasságot, amit ugye Marx bácsi a feje tetejéről a talpára állított, megalkotva azt a tökéletes filozófiai rendszert, amely több száz millió ember halálán és életének megkeserítésén keresztül megérkezett a mai újbaloldali Kánaánba. Egy rövid kelet-európai kitérő után visszafordult nyugatra, és most onnan ostromolja az ép eszünket, a szabadságunkat és a boldogságunkat. Ennek alapsémája, hogy a Nyugat valamit tesz, amiből gazdaságilag jól jön ki, majd ezen túllépve új dolgokat talál ki, és saját régi bűneivel a világ többi részét vádolja.

A teljesség igénye nélkül: elmentek messzi, idegen tájakra, az ott élőket kiirtották, a területet gyarmatosították, meggazdagodtak belőle, majd feltámadó lelkiismeret-furdalásuk miatt elkezdtek másokat vegzálni, és saját bűneiket szétteríteni minden fehér emberre.

Rabszolgákat hurcoltak be Afrikából, diszkrimináltak emberfajtákat, ebből meggazdagodtak, jólétben éltek fiaik és fiaiknak fiai, majd fiaiknak fiainak fiaiban hirtelen rossz érzés támadt emiatt, és elmagyarázták azoknak, akik egyébként sosem tartottak rabszolgákat, hogy rabszolgát tartani rossz, és akit emiatt nem mardos szégyen, az nem méltó az úttörők piros nyakkendőjére.

Az ipari forradalomnak hála telefüstölték a világot az elégetett kőszénnel, ebből tovább gazdagodtak, a technikájuk fejlődött, és már nem kellett szenet tüzelniük, ezért másokat viszont, akik kicsit lemaradva kezdték volna utolérni őket, elmondták mindenféle környezetszennyezőnek. Az őrült technikai fejlődés őrült szén-dioxid-kibocsátással járt, de ugyan kit érdekelt, ha ez a centrum gazdagodását hozta el. Amikor aztán a periféria is kezdett volna szennyezni, akkor rádöbbentek a globális felmelegedés pusztító hatásaira, mindenkit megdorgáltak, a klímahisztéria keretében lelkifurdalást keltettek mindazokban, akik óvatlanul a személyi kvótán felül is szellentettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2021. június 18. 06:38
"Hát, köszönjük." Egy mondat még lemaradt a cikk végéről: "Ebből mostmár nem kérünk!"
annamanna
2021. június 18. 00:03
"az első találkozásunk úgy történt ezzel a Nyugattal, hogy kíméletlenül bevezették a latin kereszténységet, amit olyan sikeresen magunkévá tettünk, hogy egész hazánkat erre az eszmére fűztük fel, miközben megvédtük a fenyegető iszlámtól a Nyugatot, hogy ők addig is tudjanak gyarmatosítani, ipari forradalmárkodni és eredeti tőkét felhalmozni. És amíg mi jó keresztényekké lettünk, addig a felvilágosodás és a marxizmus elhozta a materialista ateizmust, majd a keresztényüldözéseket és számunkra újra a szégyenpadot." Ki vezette be kíméletlenül a nyugati kereszténységet? A nyugat? "megvédtük a fenyegető iszlámtól a Nyugatot, hogy ők addig is tudjanak gyarmatosítani, ipari forradalmárkodni és eredeti tőkét felhalmozni." - Az írek nem gyarmatosítottak, nem ipari forradalmárkodtak és nem eredeti tőkefelhalmoztak, hanem krumplit termeltek. Őket mihez segítettük hozzá? Ők miért nem gyarmatosítottak, nem ipari forradalmárkodtak és nem eredeti tőkefelhalmoztak? Tudod, miért? Mert paraszti társadalom, amilyenek mi is voltunk. És ha mi éltünk volna az Ír-szigeten, mi sem gyarmatosítottunk, nem ipari forradalmárkodtunk és nem eredeti tőkefelhalmoztunk volna, és nem azért maradtunk ki ebből, mert közben mi védtük a nyugatot (lónak a faszát), hanem azért nem, mert nem voltunk sohasem birtokában azoknak a mentális készségeknek, amikkel ebben az irányban haladni lehetett volna. Ahogyan az írek sem voltak a birtokában. És mondok valamit - a kínaiak is azért mondtak le erről, mert ők sem voltak birtokában! És mondok valamit - miközben a tatárok, arabok, törökök hódítottak és birodalmakat hoztak létre, ŐK SEM VOLTAK A BIRTOKÁBAN azoknak a készségeknek, amikkel az ipari forradalmat végig lehetett volna csinálni. NEM MIRAJTUNK MÚLT AZ IPARI FORRADALOM ÉS AZ ÚJKORI ÁTALAKULÁS, mi ehhez semmit sem tettünk hozzá, ahogyan az írek sem tettek hozzá SEMMIT. Mert ehhez egy mentális alap kellett volna, ami a MÁR ELEVE IPAROSABB társadalmakban megvolt, a parasztibb társadalmakban pedig nem volt meg! Az ipari társadalmak haladtak a maguk útján, és a paraszti társadalmak is haladtak a maguk útján, és ez KÉT KÜLÖN ÚT, két külön gondolkodásmód, ami A MAI NAPIG NEM UGYANAZ. Mi nem hősök vagyunk a nyugathoz képest, akik őket védelmeztük, hanem parasztok. Ahogyan az ukránok, az írek, a lengyelek, a törökök, az arabok és a kínaiak is parasztok, mert ezek a népek mind alapvetően sokkal parasztibb társadalmakban éltek, ahol nem tudott áttörni az ipari forradalom. A mentális különbségek miatt a vallást is másképp éljük meg - és ha te a vallást teherként éled meg, akkor hogy vagy jó keresztény?? Hogyan sajátítottad el és tetted magadévá, ha ez neked TEHER? Miért cuppantál rá a marxizmusra, a materialista ateizmusra és a keresztényüldözésekre, ha te annyira jó keresztény vagy? Inkább a melledet verdeső öntelt felfújt hólyag vagy, de jó keresztény nem lehetsz (eresztény azért igen).
..--..
2021. június 17. 21:03
-zsoltkom- "Amíg mi jó keresztényekké lettünk" Csak néhány példa... "Mészárlás Béziers-ben - Massacre at Béziers "Öld meg mindet; Isten meg fogja ismerni a sajátját"" /Wikipédia/ "A katharok elleni harc azonban nem ért véget addig, míg az utolsó várak, várkastélyok meg nem adták magukat. Az utolsó jelentős ostrom csak 1244-ben ért véget, amikor Montségur megadta magát. Életét itt is csak az menthette, aki megtagadta a kathar tanokat. S mert százkilencven kathar "igaz" erre nem volt hajlandó, máglyahalálra ítélték őket. Számos történész ezt a keresztesháborút népirtásnak nevezi; áldozatainak számát 200 ezer és 1 millió fő közé teszik. A mód, ahogy a katharokat megsemmisítették, az egyháztörténet legsötétebb részei közé tartozik." /Wikipédia/ Magdeburg ostroma (1630 júliusa – 1631. május 20.) „Ez ostrom után a város, 130 házat kivéve, elpusztult és lakói közül 30 000 ember odaveszett.” /Wikipédia/
Gaben21
2021. június 17. 19:11
Nagyon jó írás, érdemes elolvasni az egész cikket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!