Az összefogás pártjainak semmi esélyük arra, hogy együtt kormányozzák az országot

2021. június 29. 18:13

Az ellenzék számára a 2022-es választások tétje nem a kormányváltás, hanem az, hogy az újabb kudarc után ki marad állva.

2021. június 29. 18:13
Szalma György
Kontra

„Meglehetősen komikus, ha egy pártot nem csak a szavazói hagyják ott egy másik párt miatt, de a saját politikusai is. A Magyar Szocialista Párttal éppen ez történik, a szavazóik és a politikusaik egy jelentős része az elmúlt években átszivárgott a DK-hoz.

A szavazók az erőt és a sikert jutalmazzák azzal, hogy átállnak, a politikusok pedig a személyes egzisztenciájukat féltik az MSZP közelgő megszűnésétől. A tagságtól az elnökségig mindenki érzi, hogy hatalmas a baj, nem nehéz belátni, Gyurcsány Ferenc nyilvánvaló alkoholproblémái ellenére is sokkal sikeresebb pártvezér, mint Kunhalmi vagy Tóth Bertalan bármikor az életben.

Ilyen körülmények között pedig nevetséges a párthűséget számonkérni a kádereken. Az előválasztási színjáték közben pedig folytatódik az MSZP lemorzsolódása. Erre a folyamatra erősít rá az, hogy a DK elsődleges célja nem a kormányváltás, hanem az ellenzéki oldal teljes dominálása, a vezetés megszerzése, a potenciális versenytársak kiszorítása. Gyurcsány tapasztalt politikusként jól tudja, hogy a jelenlegi ellenzéki összefogás képtelen lenne kormányozni. Nem is szeretne ilyesmivel kísérletezni. Neki nem hiányzik még egy gigantikus blamázs.

Sokkal célszerűbb, ha az előválasztási cirkuszban ledarálja a kisebb pártokat, majd legfeljebb egy párttal osztoznak az ellenzéki térfélen. Hogy a végén a DK melyik alakulatot hagyja állva, az a jövő zenéje, egyelőre a kis pártok agóniáját érdemes figyelni. Az egyik ilyen haldokló törpepárt az MSZP.

Ilyen körülmények között jutottunk el oda, hogy az MSZP sokkal jobban gyűlöli a DK-t, mint a Fideszt. És nem nehéz megérteni, hogy erre alapos okuk van: mindenkinél jobban ismerik a DK politikusait, tudják, hogy kikkel állnak szembe.

A szocialista kisbolygó így lassan, de biztosan gravitál a nagy DK névre keresztelt fekete lyuk felé. Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a Jobbikkal. Ebben a tekintetben érdemes megbarátkozni a DK-Jobbik Magyarországért Mozgalom elnevezéshez. Amolyan ellen Fidesz-KDNP. És ez nem vicc.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csanaki
2021. június 30. 12:10
Semmi jelentősége annak, hogy a moslékos tartályban mint közlekedőedényben honnan hová vándorol a tartalom: mindegy, hogy MSZP vagy DK, ha közös listán vannak. Aki sima Fidesz-győzelmet jósol, sajnos nincs tisztában a magyar(országi) nép már alaposan elrontott lelkületével. Ha a KFKP bejut, simán hozzáadható a moslékhoz. Ha nem, a kormánynak hasznos. Ha a MHM bejut, az sem előnyös a kormánynak, bár legalább a libsevikeknek sem. Ezt a választást a vidéki közép- és kistelepülések menthetik meg a nemzeti oldal számára. A nagyvárosi nép nagy része elvesztette a józan eszét, ld. Budapestet. És vissza sem nyerik már.
pitypang1125
2021. június 29. 21:21
22-ben semmi meglepetés nem lesz, kényelmes többséggel nyer a Fidesz, egyedüli meglepetés a Mihazánk fog okozni az erős szerepléssel, bár mibe merek fogadni, hogy képviselők számában, verni fogják a degenerált koalíciót.
night watch
2021. június 29. 20:26
"Ebben a tekintetben érdemes megbarátkozni a DK-Jobbik Magyarországért Mozgalom elnevezéshez. " A dolog akkor kezdene érdekessé válni, ha a Jobbik magasan lekőrözné a DK-t a közvéleménykutatásokban. Hogy fogják ezt a Szemlőhegyi úti villában lereagálni? :)
kordonbonto
2021. június 29. 20:12
Fletó már 2018-ban megmondta, hogy ha nyernek akkor káosz és koalíciós válság lesz.. Úgy látszik, hogy tíz évente azért mond egy igazat.. De ki az a bolond aki a káoszra akar X-elni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!