A Mihalikok meg a Teddyk triumfáljanak, mi büszkék vagyunk

2021. június 16. 17:47

A mindig, mindenben problémát keresők. A rutinszerűen Zorbánt utálók. Ez mind egy kasztnak az alkasztjait képezik. A kaszt neve pedig hazaszeretet-fóbia.

2021. június 16. 17:47
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Vannak, akik nem értik. Nem értik, mert nem érthetik. A gúnyolódók, az öngyűlölők, a kivagyiságukra olyan büszkék, a megátalkodottan fennhéjázóak. A soha, semminek örülni nem tudók. A hivatásos pesszimisták. A mindig, mindenben problémát keresők. A rutinszerűen Zorbánt utálók. Ez mind egy kasztnak az alkasztjait képezik.A kaszt neve pedig hazaszeretet-fóbia.

Ők azok, akiket sikerült már arra nevelni, hogy mindent el- és megvessenek, ami a sajátjuk. Üldözzék, de lehetőleg kinevessék a legkisebb sikert is, ha pedig bánat és szomorúság van, akkor a fejünkön ugráljanak. Hadd érezzük csak még jobban, hadd verjék mennél inkább az agyunkba, hogy semmit sem érünk és a semminél is kevesebbet remélhetünk. A »merjünk kicsik lenni« zászlóvivői ők. Akik fanyalogva jegyzik meg, hogy úgyis kikapunk, hát mit erőlködünk? A szürkeség katonái, akik zokszó nélkül lefekszenek Ámerika, a Nyugat, az elképzelt svejci, méltóságteljes uraságok és hölgyek előtt. Kiárusítják saját magukat is, ha kell.

Hiszen mi nem érünk semmit sem, ha meg talán mégis, hát csak azért, mert ránk vetett egy elveszett pillantást a szeme sarkából valami ánglius entellektüel. Mert ez a Balkán, ugye. A gaz, elvetemült Kelet. Minket meg kell szelídíteni, mondják és akarják.

Annyi, de annyi ilyet láttam a portugálok elleni meccs előtt is. Iskolapéldánya mondjuk Karácsony Gergely egyik főtanácsadójának felesége, a Magyarországon világhírű modell és social enterténőr, aki derpegve búslakodott azon, jaj, jaj, hát most majd néznünk kell, ahogy Portugália elpicsáz minket. És mennyi, de mennyi ilyen volt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
babangida
2021. június 17. 07:05
dehát elpicsáztak minket:(
Zsaturnuzs
2021. június 17. 00:16
Enikő szembeötlő példa arra, hogy a szépség nem mindig jár együtt szellemi vagy lelki kiválósággal. Kár ezen rugózni, meg Zorbánozni stb. stb. stb. Ez a 0:3 önmagában semmit nem jelent. A legjobbak, a többi fölé tornyosuló "szupercsapatok" is elszenvednek néha "megalázó" vereségeket. Azután tovább tarolnak (vagy nem). Arról kellene beszélni, írni, hogy 11 évnyi "fejlesztés" és a bőkezűen elköltött százmilliárdok után hol vannak az eredmények? Vannak egyáltalán? Vannak legalább kitűzött célok? Mik azok a célok, mik a határidőik, ki a felelős az elérésükért? Mert a 2016-os EB-től eltekintve stagnáltunk: upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/timeline/58c9e7de49b0aa92e206d3c036d51ca8.png Ha most csupa vereséggel zárunk, az sem lesz elviselhetetlen csalódás. CSAK A 2010 ÓTA VÉGHEZVITT TÖKETLENKEDÉS ÉS AZ ÍGY ELÉRT CSŐDTÖMEG KEZD ELVISELHETETLENNÉ VÁLNI. MEG A SOKADIK KUDARC UTÁN IS KÖTELEZŐ RAJONGÁS. AZ IDEGENLÉGIÓSOK TÖMEGE A "MAGYAR" BAJNOKSÁGBAN. A színvonaltalan fociból luxusban élők mozdíthatatlansága. És a többi elvetemült kártevés.
u.hu
2021. június 16. 19:07
lángosképű picsa
Knerten
2021. június 16. 18:46
Sag schon, Mihalik Enikő szereti ha a kanja jól elpicsázza. Bizonyára azért fantáziál erről nyilvánosan is. És bizonyára otthon is hasonló szókészlettel adja ura értésére, hogy mit vár el tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!