Karácsony és a korrupciómentes Fidesz

2021. május 29. 14:43

Hosszú még az út ahhoz, hogy Magyarországon legyen érdemi baloldal.

2021. május 29. 14:43
Lehoczki Noémi
Lehoczki Noémi
Mérce

„Van a magyar politikának egy meghatározó jelensége, amelyet »korrupciómentes Fidesznek« nevezek. A korrupciómentes Fidesz olyan ellenzéki politika, ami szerint lehet a Fideszével azonos politikai logikát alkalmazni, és más eredményre jutni. A korrupciómentes Fidesz szerint a korrupció leválasztható a kormány szegényellenes családpolitikájáról, társadalom- és környezetpusztító beruházásdömpingjéről, látványsport-mániájáról, és minden egyébről, ami a Fidesz kormányzásának politikai karakterét adja. A korrupciómentes Fidesz »piaci szereplőkkel« helyettesítené a kormány által tűzön-vízen keresztül létrehozott nemzeti tőkét. Ez a politika nem ígér jobb világot a magyar munkavállalóknak, és abszolút figyelmen kívül hagyja Magyarország világgazdaságban betöltött szerepét, ezzel megkerülve azt a kínzó kérdést, hogy hazánkban miért nem tudott soha organikusan létrejönni nemzeti burzsoázia?

A retorika szintjén a korrupciómentes Fidesz harciasan Fidesz-ellenes, de programja csak apróságokban tér el a kormányétól. A korrupciómentes Fidesz politikája általában a médiapolitizálásban merül ki, amiben a szavazóknak víziók helyett hangzatos kampányfogásokat ígérnek, úgy mint »felcsúti per«, de olyan lényegi kérdésekről, mint a rendszerváltás, és benne az egykoron liberális Fidesz bukása, nincs érdemleges gondolata: »A fiatal Orbán Viktor nekem a haverom lenne. Együtt dolgoztam volna vele a Kádár-rendszer lebontásán. Kár, hogy elárulta a rendszerváltást, és felépítette az új Kádár-rendszert« – tudhattuk meg Fekete-Győr Andrástól, a Momentum miniszterelnök-jelöltjétől, akinek válaszából éppen csak az nem derül ki, hogy a Momentum »új rendszerváltása« mitől nem jutna a régi sorsára?

Márki-Zay Péter nemrég elismerően nyilatkozott a kormány családpolitikájáról, hangsúlyozva, hogy az mennyit segített rajta és családján, természetesen figyelmen kívül hagyva, hogy a Fidesz családpolitikája hány családot hagyott cserben, akik nem elég tehetősek ahhoz, hogy kihasználják a Fidesz nyújtotta kedvezményeket.Jakab Péter nemrég bejelentette, hogy »a cigánybűnözés mára elveszítette etnikai jellegét«. Ha ezt így látja pártja is, akkor a Jobbiknak nyilvánosan be kell jelentenie, hogy felhagy szegregációpárti oktatáspolitikájával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BobbyBacsi
2021. május 31. 04:42
Érdemi politikus,program nélkül hogy lenne érdemi baloldal?Remélem észhez kap a szavazóik egy része(a másikkal nem lehet mit kezdeni),hogy nem ilyen gátlástalan,kultúrálatlan,acsargó,hazudozó balosdemokratazőőődfüggetlen trágyakoalíciós "politikusokat" érdemelnek.
Akitlosz
2021. május 31. 02:58
"hazánkban miért nem tudott soha organikusan létrejönni nemzeti burzsoázia?" Mert túl nagy hazánkban az ebben ellenérdekelt zsidók, kommunisták, külföldi tőkések befolyása.
geyza1947
2021. május 30. 15:53
A lényeg az, hogy Magyarországon még lehet érdemi baloldal, de az, hogy milyen az Érdemi jobboldal" azt sajnos már tudjuk és soha többé nem vágyunk rá !
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. május 30. 08:16
Noémi! Addig itt nem lesz baloldal(sic!) amíg a mérce teret ad a magadfajta gondolkodóknak. Meg amíg van mérce.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!