Igaza van Ferónak

2021. április 14. 07:11

Elkorcsosult a liberális szó az idők során, elvesztette a tartalmát, nagyon a kezébe vette a politika.

2021. április 14. 07:11
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Igaza van Ferónak, elkorcsosultak a szavak az idők során. Kár, hogy Tímea asszonyhoz még nem jutott el a hír ebben a rohanó világban. Ha veszteg maradna két percet, elmondanám a lényeget. A liberális (szabadelvű) ember eredetileg a szárnyaló, független gondolkodó szinonimája volt. Azé az emberé, aki nem tűri a szellem elnyomását. Aki hisz az egyén nagyságában, de nem gázol bele a közösség hagyományos rendjébe. Aki úgy individuum, hogy mindeközben tiszteletben tart múltat, hagyományt, történelmet. Lassan mondom, kedves Tímea, nyugodtan jegyzeteljen!

Az igazi liberalizmus a hitre épülő, a közösség érdekét, a közjót szem előtt tartó érték. A magyar történeti liberalizmus, amikor megszületett, szorosan összekapcsolódott a nemzeti gondolattal, a nemzet újjászületésének gondolatával.

Mondhatom a visszájáról is: nem az a liberális, kedves Tímea, aki a másságával hivalkodik, akinek alapállása a dafke, a csakazértis, és kéjjel kérkedik, hogy ő drogos, szivárványos, szado-mazo meg egyéb különc, és ott érzi jól magát, ahol zavar van, anarchia és émelyítő kupleráj. Az ilyenek nem liberálisok, csak kisajátították a szót. Ellopták. El tetszettek lopni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mediator01
2021. április 14. 21:11
A kommunizmus sem azt jelenti, amit az elnevezés sejtet, hiszen az egyenlőségen alapuló munka-, vagyon- és személyközösség nem jöhetett létre az élcsapat nélkül, amely diktatúrával irányította a közösséget. És ez a "kommunista" élcsapat lopta el és sajátította ki a "liberális" jelzőt, hogy új köntösbe bújhasson, de valójában ez ugyan az a féreg, destruktív, hataloméhes kleptokrata banda. Ugyanők sajátították ki maguknak a "demokrata" jelzőt is. Az ideológiájuk szemfényvesztés, de az ostoba csőcselék fogékony rá.
nempolitizálok
2021. április 14. 20:07
A liberális szónak megmaradt az eredeti értelme. A másik értelmében globalista cseléd, hazaáruló. Ez még a libsi és a libernyák is.
Pelso j.
2021. április 14. 17:09
Na és? Ti meg a polgári eszmékből, vallásokból, konzervativizmusból csináltatok politikai terméket Oda-vissza forintosítva mindet.
Vakfolt
2021. április 14. 13:59
"Elkorcsosult a liberális szó az idők során, elvesztette a tartalmát, nagyon a kezébe vette a politika." Ez az alap komcsi felmentés mindenért, nem kell bedőlni ennek. "A kommunizmus nagyon szép dolog, csak a megvalósításba egy kis hiba csúszott." Kamu. A kommunizmus, meg a liberalizmus is az, ami, mindig is az volt. Hogy mára már az igen hülyéknek is dereng, hogy voltaképpen a kettő ugyanazon diktatúra? Nem a szó korcsosult el, hanem az igaz valóját rejtő bűvészmutatványon látunk át! Sose felejtsük el, hogy ez a liberalizmus az, ami mindig szállást csinál a komcsiknak, aztán mikor beáll a káosz, úgy csinál, mintha semmi felelőssége nem lenne a dologban, csak Magyarországon háromszor tette meg! És utána szobrot állíttat a faszfej károlyinak, mintha bármiféle pozitívan értékelhető teljesítménye lett volna! Hogy voltak olyan hasznos idióták, mint Feró és benyalták a szép szavakat? Mindenki megette, hiszen ez az ideológia lényege, vonzó képet kell festenie magáról, hogy amikor elég hülyét megtévesztett és hatalomra jutott, az ellenségei kiiktatásával tölthesse az idejét. Feró is igen hamar rázizzent, hogy átbaszták. A genderfos kritizálásának kvázi tilalma a nyugati világban, ugyan miben különbözik a kommunizmus kritizálásának tilalmától? Kimarad, hogy megver az ÁVÓ, amúgy ugyanúgy tönkretesznek. Mi a különbség?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!