Buta rómaiak

2021. április 30. 17:27

A térdelő kaszt számára az egész római történelem, annak ideái, vezetési elvei, jogrendszere, kultúrája merő ostobaság, hiszen a nagyságot hirdeti.

2021. április 30. 17:27
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„Amikor az ember elgondolkodik azon, hogy egyébként jóindulatú, értelmes emberek miért adják el a lelküket az ördögnek, és borulnak le Pénzistenség előtt, amikor feltesszük a kérdést, hogy miért nyelnek egyet szólás helyett, amikor megalázzák és elbocsátják kapusedző barátjukat, csak azért, mert kimondta az általuk is vallott igazságot, és amikor szembesülünk azzal, hogy az emberek nagy része bizony csak szövegel erkölcsről, de tényleges döntésével csak a hasznát nézi és behódol, akkor egy pillanatra eszünkbe jutnak a rómaiak.

Akik pontosan tudták, hogy nem az a harcos, aki fegyverekkel pózol, hanem az, aki lélekben is elviseli a harc súlyát.

A térdelő kaszt számára az egész római történelem, annak ideái, vezetési elvei, jogrendszere, kultúrája merő ostobaság, hiszen a nagyságot hirdeti. Aki térdel, törpe akar lenni. Elismeri mások elsőbbségét, jelzi, hogy rabszolga. A térdelő ember nem szabad, és koncra, kegydíjra vár, ez adja létezése értelmét, ezt tartja »okos kompromisszumnak«. Miközben nem él, hanem vegetál, nem mutat utat, létezéséből nem meríthetnek mások, csak a hasonlóan szolgalelkűek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alexis de Tocqueville
2021. május 01. 20:20
Akit az egész római történelem, annak ideái, vezetési elvei, jogrendszere, kultúrája érdekel, az pontosan tudja, hogy a Kr. e. 3. századi, görögül író Quintus Fabius Pictor nevű annalistánál korábbi forrásra Titus Livius sem tudott támaszkodni. Az annál korábbi római történelem historiográfusi fikció, ami a római istenek elfelejtett vagy soha nem is létezett mítoszait pótolta.
..--..
2021. május 01. 10:54
-zsoltkom- "emberek miért adják el a lelküket az ördögnek, és borulnak le Pénzistenség előtt, amikor feltesszük a kérdést, hogy miért nyelnek egyet szólás helyett (...) Aki térdel, törpe akar lenni. Elismeri mások elsőbbségét, jelzi, hogy rabszolga" Nem mondta ki Zöldike, hogy ez jó vagy rossz. Én úgy tudtam, hogy a térdelésnek nem állnak ellent a templomokban. Na és persze a Semmilyen sem, csak ő sokkal otthonosabb bárhol, és csinálja a kutya kedvéért is. Egyenlőségjelet téve ember... Isten és a kutya között https://bit.ly/2QKk3Hc Mindenki felé kijár jelezni, Semmilyen Zsoltnak, hogy teljes szívvel rabszolga... meg hogy koncra vár. Doktor Orbán Tehénke pedig megállt félúton, gondlom nem bírta tovább vinni az elsőbbség jelzését a sörhastól. De lehet, hogy csak gyomot talált a csatornalefolyónál. https://bit.ly/3eEz6Ks Emitt meg... Kínos gerincprobléma - miért hajlong Orbán Viktor keleti diktátorok előtt? https://bit.ly/3ubyrqe Térdelés és meghajlás egykutya... azt látni belőle, hogy koncra vár, aki csinálja és a Pénzistenségre. Furcsa homályosító szemüvege van Zöldikének.
DonCiccio
2021. május 01. 10:28
A kommenteket megnézve nem is értik a cikket, a rómaiakat, hát még a szkítákat Sok kommentelő ha analfabéta lenne, attól még rendes munkája lehetne és hasznos tagja lenne a társadalomnak, de tud írni és olvasni de nem érti amit olvas ezért hüjjjeséget ír ide, ahelyett hogy a HVG. meg Cseh Kotkodács meg Gulyás Marcsi kommentoldalain gyűjtögetnék a lájkokat
simonvitéz
2021. május 01. 01:53
jav: "Ez a kor a fogyasztáson alapul..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!