Nagy Ferót ugyanazok, ugyanazért utálják most is, mint negyven éve

2021. március 18. 16:45

Feró úgy lett mainstream, ahogy nagyon kellemes, és úgy maradt underground, ahogy nagyon tiszteletre méltó.

2021. március 18. 16:45
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Udvari zenészeznek, miközben amikor Bródy, Lovasi vagy Koncz kapta meg a Kossuth-díjat, akkor megveszekedett sebességgel hajlongtak fejük búbjával a porig, hogy kifejezhessék hódolatukat. Sok egyéb mellett a különbség Feró és Koncz között az, hogy utóbbi negyven éve is nyugodtan megkaphatta volna a Kossuth-díjat, senki nem lepődött volna meg. (Feró arcát viszont elnéztem volna, ha ugyanezt akkor megemlítik neki. Ilyenkor azért csak rájövünk, hogy sok értelme volt az elmúlt harminc évnek.)

Egyebekben én nem tudok olyan bolsi, vonalas módon gondolkozni, mint a komcsik. Csak azért, mert nem értek egyet velük bizonyos kérdésekben, nem gondolom, hogy Bródy vagy Lovasi ne folytattak volna magas művészeti munkát karrierjük bizonyos szakaszaiban. (Konczot okkal hagytam ki.) Ezért amikor a komcsik kárhoztatják Ferót vagy mondjuk Ákost, akkor csak röhögni tudok rajtuk, annyira kiütközik, hogy mi utálkozásuk valódi oka.

Nyilván az is nevetséges, hogy azok beszélnek a díjak hátterének kiüresítéséről, akiknek csodálatos Pulitzer-emlékdíjasainkat és egyebeket köszönhetünk.

Nagy Feró Kossuth-díja teljes mértékben megérdemelt, le a kalappal az életmű előtt, amiben ott van több album is a magyar rock legmagasabb regisztereiből. Az nagyon kellemes, ha ez sok balosnak nem tetszik. Nota bene, ahogy mondtam már, Ferót ugyanazok, ugyanazért utálják, mint negyven éve. A vörösök nem változnak”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2021. március 19. 14:21
jó ez a Nagy Feró, meg Trombitás is..nem véletlenül hánynak epét a soroslibsik...
Akitlosz
2021. március 18. 18:59
Nem hiszem. A 40 éve éltek jó része ma már halott, miközben Nagy Ferót megismerte azóta lassan két új nemzedék is.
aleb19
2021. március 18. 18:05
amugy feronak volt mar egy ilyen prosti idoszaka mikor csuka monikaval tancdaloskodott, de ezt elintezte avval, hogy csak ment a pina utan mert jo pina volt es kellett neki az a pina most mar impotens es csak a penz kell neki ...mikor fizetnek bohockodik es kukorekol...varkonyi andrea ennel is rosszabul jart neki dagadt miertszarost kell rendszeresen leszopnia nagy hiba ha az eloadomuveszkek vagy egyeb mediagecik kinyilatkoztatasat barki is komolyan veszi ezek csak jol kepzett verbalis szakmunkasok akiknek a tobbsege buta
yanoo
2021. március 18. 18:04
A lényeg! Ferót ugyanazok, ugyanazért utálják, mint negyven éve. A vörösök nem változnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!