Jakab (szélső)jobbra viszi az ellenzéket, nagy baj lesz ebből!

2021. március 10. 09:44

Ahogy elkezd felpörögni az „előválasztási” kampány, úgy bújik ki egyre nyilvánvalóbb módon a (fasiszta) szög a (demokratikus) zsákból.

2021. március 10. 09:44
Kalmár Szilárd
Munkások Újsága

„Amikor Jakab Péter szakított a Jobbikon belüli ellenzékével, Dúró Dórával, Novák Előddel, Toroczkai Lászlóval, akkor úgy tűnt, hogy ez amiatt is történt, mert valós ideológiai ellentét volt a párton belüli táborok között. 

Ahogy azonban elkezd felpörögni az »előválasztási« kampány, úgy bújik ki egyre nyilvánvalóbb módon a (fasiszta) szög a (demokratikus) zsákból. Pár hete még csak olcsó demagógiát kaptunk párizsival, piros arannyal, lábosból kanalazott nokedlis paprikás krumplival, ma viszont már előjött a megosztó téma, a burkolt »buzizás« is. Jakab markánsan megfogalmazta, hogy nem hajlandó küzdeni azért, hogy egy gyereknek »három apukája legyen«. Aljas és sunyi politikai húzásról van szó, lényegében a kormányzati homofób propaganda becsempészése a hatpárti együttműködésbe, megosztó szándékkal.

Még mielőtt valaki félreértené, itt szó sincs a »szivárvány családokról«, jogaikról. Itt a legközönségesebb módon egy politikai törésvonal tudatos szakadékká mélyítéséről van szó, aljas szélsőjobboldali uszításról. Jakab szándéka pontosan az, hogy éket verjen a demokratikus oldal szavazói közé. Nyilván pontosan tudja, hogy a melegekkel szembeni előítéletek ebben a közegben is jelen vannak, így azt is tudja, hogy ha ilyen kérdéssel tematizál, akkor növelheti támogatottságát. Az ilyen jellegű vita soha sikeres nem lehet, mert meddő és romboló hatású veszekedésekhez vezet. Mindenkinek meg kell fogalmaznia a maga álláspontját és így egy marginális kérdésből olyan politikai szakadás teremtődik, amely már jelentős lemorzsolódását jelenti a támogatóknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2021. március 10. 16:15
A baloldal mindig valamilyen, általuk elnyomottnak vélt kisebbség felszabadításáért küzd. Ez létének alapvetése. Most, hogy a munkások már nem egyértelműen elnyomott proletárok, hanem többnyire jobbmódú munkavállalók, más elnyomottakat kellet keresni maguknak. Jöttek a nők, a palesztinok, cigányok, aztán a buzik az LMBTQRMSK-k, a niggerek, a migránsnak nevezett kontinensfoglalók. A nemzeti kisebbségek nem jöttek, mert nemzetközivé (?) kell tenni a világot, a ( fehér) magzatok nem jöttek, mert szaporítják a nemzeteket és telefingják a légkört. Mindent védenek, ami abnormális és mindent elítélnek, ami normális. Ez a baloldal ma.
Anonymtalan
2021. március 10. 15:36
Ti akartatok mindenáron összebújni velük élvezzétek. No nem mintha Hitleréknek nem lenne nagy tisztelet-kultusza éppen a DK-ban: - megérdemelten az év embere - Dr. Mengele-tér - Európa egyetlen zsidó TV-jének a bezártatása - 100 tagú cigányzenekar kidobása
Sróf
2021. március 10. 14:08
Ez már annyira kretén cucc, hogy kénytelen voltam upvótolni. Kalmár Szilárd a kétfarkúaknál is simán megállná a helyét.
enes
2021. március 10. 13:14
Mindenkinek meg kell fogalmaznia a maga álláspontját és így egy marginális kérdésből olyan politikai szakadás teremtődik, amely már jelentős lemorzsolódását jelenti a támogatóknak. Nincs ellentmondás a fenti sor és cikk mondanivalója között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!