Hadházy békéje

2021. március 19. 10:11

Ha nem jön össze a kormányváltás 2022-ben demokratikus úton, könnyű kis szavazólapok mentén csicseregve halkan, akkor majd összejön picit kevésbé demokratikusan, tagbaszakadt nílusi krokodilokkal.

2021. március 19. 10:11
Johannes Thezeroth
Mandiner

Hadházy Ákos a minap választási esélylatolgatásba kezdett a Facebook-oldalán, és mint ilyenkor az már lenni szokott, eléggé súlyos fenyegetés kerekedett ki a dologból végül.

Mindannyian békét szeretnénk” – olvashatjuk az ominózus bejegyzésben –, de úgy tűnik, „nem fogjuk megúszni, hogy ezért a békéért VALÓBAN megharcoljunk”; egy '22-es vereség után többé „nem lesz elég a szelíd szónoklat”.

Az eszmefuttatás lényege tehát nagyjából az, hogy ha nem jönne össze a kormányváltás 2022-ben demokratikus úton, könnyű kis szavazólapok mentén csicseregve halkan,

akkor majd összejön picit kevésbé demokratikusan, tagbaszakadt nílusi krokodilokkal.

Aranyos dolog ugyanis a demokráciának az intézménye, fidesznyik zsákfalvak mentális éjjeléből eldönteni az energiaszektort puszta kézzel (milyen színű légyen Mészáros Lölő okkersárga csokornyakkendője nyolc hónapja kedden? – Wass Albertes alsógatyába öltözött ollóköszörűsök oltsanak be minket oltópontjainkon, vagy jó lesz Szent Imrésben? – ó, mondd, szereted a csocsit igazán?), duplakörte mellől, szóval tényleg cuki, de azért mindennek van határa.

Mármost a határt – amelyen túl már a buflák krokodilok laknak – ákosi értelemben véve nyilván az jelenti, hogy nem mi nyerünk.

Az egy iszonyú komoly határ, a nem nyerés, szinte limesnek mondanám – élő ember és szelíd szónoklat nem léphet át rajta józan öntudattal, úgyhogy kicsit felfüggesztjük a demokráciát az ilyen sötét esetekben, de tényleg csak arra az időre, míg alaposan pofán vágjuk az ellenoldali öltönyösöket, szépen, egyesével haladva tiszta békeszeretetből, pár hét alatt megvan az egész, max. néhány hónap, ha nagyon kopik a flex az Origónál, némi kis népjóléti vérpermetbe még senki se halt bele, meg hát erős vár a mi demokráciánk, erősnek építettük, simán kibírja, hogy alkalomadtán elképesztő magasságokból szarjunk a fejére. Szappan is van a világon; tudom, mert azt is mi találtuk ki.

Az emberben persze felmerülhet ama jámbor kérdés, hogy vajon mit csinálnának Ákosék, miután szigorúan univerzális emberi jogilag

széjjelverték az alig pár nappal korábban demokratikusan megválasztott magyar kormányt Wartburg-féltengellyel.

Most nem a lelkiismeretre célzok, azt amúgy is csak a hataloméhes papok találták ki a pedofíliával meg az animált állatpornóval együtt 1184 húsvétjának vigíliáján, hanem hogy tényleg, mit kezdenek majd? Rónai Egon súlyosan leereszti homlokát az Egyenes Beszéd végén, átadja a szót Jakupcsek Gabriellának, eddig abszolút érzem; ezt követően Gabi szintén leereszti, talán a fejét is megcsóválja kissé, aztán a mellette doromboló háromlábú kutyus, Fifi is megcsóválja és leereszti. Nehéz ügy, nehéz ügy.

Fifi egyébként korábban az Univerzális Létenergia Szegény Sorsú Gyermekei az Úr Kézus Jrisztusban (SZDSZ) tartalékos segéd-kórházlelkészeként tevékenykedett, miután azonban Orbán Viktor egyetlen tollvonással elvette a szervezet egyházi státuszát, élete valóságos rémálommá változott. A három kis lábával még elboldogulna, némelyek szerint aranyosabb is így, kajlán, bice-bócán, mint négy lábbal volt – de hát a szegények. Mi lesz szegényekkel?

Nos, majd csak lesz valahogy – most, hogy végre újból béke van.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korpáskeksz
2021. március 20. 00:26
Fifi=Iványi Gábor? Mert akkor nagyon nevetek :D:D:D:D:D:D:D
Szerencsi Veronika
2021. március 19. 21:54
Felfoghatatlan, hogy mitől lett ekkora tábora a baloldal egyes pártocskáinak.? Az a hazugság, hogy Orbánék "csókosai" meg a "lopnak" ennyire hihető lett? Az emberek miért nem látják mi történt már 2010 óta körülöttünk? A FIDESZ bűn rossz kommunikációja sok embert elidegenít tőle. Hiába oszt nagy pénzeket OV - amit ezek is felvesznek! - a hülye népség elhiszi, hogy több van a kasszában, és azt ellopják folyamatosan Orbánék. Egyszer már Lendvai Ildikó beetette a nyugdijasokat - sikeresen. Olyan pofára esés, régen volt. Bár az "őszödi beszéd" elevenbe vágott - mégis a böszme viszi a pálmát a bandája előtt! Beülnének ismét a készbe - az lesz mint amit karigeri elkövet Budapesten. Szabadrablás - IMF! Ajánlanám a FIDESZ-nek - plakátolja ki mit tett 2010 óta, mert ez a kloáka úgy ontja a fekáliát, hogy mindent elnyel 2022-ben.
Gullwing
2021. március 19. 16:49
Bazd meg, nem ismersz te minket, lyukaszoknis, rosszabbul jársz velünk mint anno a trágyahordo benedekkel!
Akitlosz
2021. március 19. 15:56
A Szovjetunióban 1 napig volt parlamenti demokrácia. 1918. januárjában, ha jól emlékszem. Lenin beterjesztette a javaslatait, de az országgyűlés leszavazta. Ekkor szétkergettette az országgyűlést Lenin és többet nem próbálkozott parlamenttel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!