A mi hőseink

2021. március 19. 16:57

Mi szerencsére – legalábbis mostanáig – nem szorultunk kórházi ellátásra, e sorok írásakor is itthon lábadozunk.

2021. március 19. 16:57
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„A mentőautó megállt a ház előtt, én pedig kimentem, hogy teszteljenek, persze csak formaságból, hiszen a nejemhez hasonlóan a Covid valamennyi tünetét felmutattam az elmúlt napokban.

Két fáradt férfi várt rám, a sofőr és az orvos (vagy talán nem is az, nem derült ki).

Amíg levették a mintát, a diszpécser folyamatosan riasztotta őket és a többi mentőt: hol itt, hol ott bukkantak új esetre, Dunaharasztin egy pozitív eredmény… Angyalföld, Szabó lakás, ott másik három. Amíg bent ültem, vagy húsz új esetet jeleztek. A két fáradt mentős egyébként Nagykanizsáról érkezett hozzánk, a Dunakanyarba, mondták, hogy a héten már jártak Pest környékén, végzik a munkájukat, és máris mennek tovább, lehet, hogy az ország másik részébe.

A nejem egy éjszakát a balassagyarmati kórházban töltött, és azt mondta, iszonyú tömegbe, ellátásra váró, ideges emberek közé csöppent. Volt, aki apátiában várta a fejleményeket, mások hangosan a kormányt szidták, meg az egészségügyi ellátást, az orvosokat, aki csak eszükbe jutott. Az egészségügyi dolgozók pedig némán, hatékonyan végezték a munkájukat, mentették az emberi életeket, kivizsgáltak mindenkit, aki sorra került. Mi szerencsére – legalábbis mostanáig – nem szorultunk kórházi ellátásra, e sorok írásakor is itthon lábadozunk. Egyrészt jobb itthon, mint valamelyik kórházban, másrészt komolyan kell venni, hogy az egészségügyi ellátórendszert nem szabad megterhelni még minimálisan sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2021. március 20. 12:18
Szentesi Zöldi már egy ideje csak maszatol, mellébeszél, és egyre közelebb kerül a ballibsikhez. Ezt az írását is kedvelni fogják Fletóék. Íme, összeomlóban az egészségügy - mondják. A minap egy Facebook posztjában azt találta írni, hogy Trianont ki kell törölni az emlékezetünkből. Pedig ő állítólag Székelyföldre is szokott járni, Receptekről írogat, főzőcskézik, mint Fletó. Jó ideje látszik, hogy identitásválságban van, s új önmagát a jelek szerint a ballibsik között találja majd meg.
Kanmacska
2021. március 19. 17:35
Érdemes az egész cikket elolvasni! Jó kis írás!
nyúlgerinc
2021. március 19. 17:20
Amit írsz, az nem a fantázia szüleménye, az a mai magyar valóság. A baj az, hogy ezt senki nem veszi komolyan. Pontosabban sokan nem veszik figyelembe. Sőt, az ellenzékben lévők még rá is erősítenek arra, hogy az embereket elbizonytalanítsák. (Csak a Zorbánnak ne legyen igaza jelmondattal...) Van törvényünk a rémhírterjesztésre, a hamis információk terjesztése ellen, de ezeket a törvényeket nem lehet alkalmazni a hivatásos (újságírók, politikusok) hamis a baba gondolkodású polgártársaink szankcionálására? A hazugság hatalmával mindig tisztában volt az ember. Montaigne szerint: „Az igazság fonákjának száz meg ezer arca van és határtalanul tág tere. Püthagorasz tanítványai azt mondják a jóról, hogy biztos és körülhatárolt, a rosszról, hogy határtalan és bizonytalan. Ezer út tér el a céltól, de csak egy vezet oda."1 Mark Twain szel-lemes és találó mondása szerint: „Az igaz még csak a cipőjét fűzi, mikor a hazug már félig megkerülte a Földet!"
Tordai Kadosa
2021. március 19. 17:17
Nagyon durva amit ír. Mi ugyanezeket éltük át. Egy nyitás szorgalmazónak és vírustagadónak sem kívánom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!