A Fidesz hivatalosan is hátat fordít a kereszténydemokráciának

2021. március 18. 20:06

Addig ugráltak, addig ökörködtek az egyre szalonképtelenebb politikájukkal, amíg teljesen egyedül nem maradtak.

2021. március 18. 20:06
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Ma véglegessé vált: a Fidesz kilép az Európai Néppártból, hivatalosan is hátat fordít a kereszténydemokráciának. A nagyobb baj, hogy ezzel együtt Európának is hátat fordít. Ezzel Szent István álmát, a Nyugathoz tartozó, prosperáló, kulturált és szervezett államot tagadja meg. Érdekes látni a kínos igyekezetet, ahogyan ezt megpróbálják megmagyarázni a választóiknak ezt a tényt.

A legnagyobb baj, hogy persze nem önszántukból léptek ki. Addig ugráltak, addig ökörködtek az egyre szalonképtelenebb politikájukkal, amíg teljesen egyedül nem maradtak. Az európai politika egyszerűen megunta a hülyeséget és lemondott rólunk. És ez nekünk nagyon nem jó. Mint annyiszor a történelemben , most is a rossz oldalra állunk a világpolitikában. És most is csak távolodunk Szent István elképzelésétől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. március 19. 11:39
"Ezzel Szent István álmát, a Nyugathoz tartozó, prosperáló, kulturált és szervezett államot tagadja meg." Ez egy nyikhaj libernyák vágyálma, aki mindenképpen bélférge szeretne lenne valami általa magasztosnak tartottnak. Magyarország prosperáló, kulturált és szervezett állam. Komcsi uralom idején sosincs így, de ez egy libernyáknak sosem tűnik fel. Magyarország nem tartozik, soha sem tartozott a nyugathoz. Ez egy ilyen romantikus elképzelés. A nyugat az ostmarkkal, Ausztriával végződik, a "nyugathoz tartozás" történelmünkben mindig valamiféle alávetett gyarmati létet jelent. Kösz, de nem kell többet. Magyarország Európa közepe, önmagához tartozik. Vannak részei, amiken ideiglenesen más államok állomásoznak, de ez idővel majd változik, kivéve, ha a szarházi féle árulók hatalomhoz jutnak. Akkor csak elodázódik. És végül Szent Istvánról. Nem csatlakozott, nem hűbérese lett a "nyugatnak" sem vallási (apostoli királyság) sem állami formában, hanem elismertette velük az országát. Egyenlő szemmagasság! Mit tudsz te erről, aki a zokniját böngészi..
j.lukacs
2021. március 19. 09:36
Közöd?
ZolieM
2021. március 19. 09:16
Az ugrálás és ökörködés a te műfajod Hullaházy! A kereszténydemokráciának és Szent Istvánnak te fordítottál hátat, amikor összebútoroztál a Szamuely-fiókákkal meg a böszmével. "Érdekes látni a kínos igyekezetet", ahogyan valaki a saját problémáit másokra vetíti ki.
fogas paduc
2021. március 19. 09:11
Áki! Kapd be a paci pikuláját, szivogasd azt, mert már attól is okosabb leszel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!