Úgynevezett demokrácia

2021. február 04. 21:42

Beszéljünk egy kicsit a demokráciáról!

2021. február 04. 21:42
Őry Mariann
Őry Mariann
Magyar Hírlap

„A későbbiekben nevesítendő európai ország választásait egy magát elitellenesnek nevező párt nyeri, a legerősebb szövetség pedig a jobbközép lesz, s e szövetség legerősebb pártja koalícióra lép a már említett elitellenesekkel. Telik-múlik az idő, egy év alatt a jobboldali, bevándorlásellenes belügyminiszter végrehajtja a kampányban ígért szigorú migrációs politikát, amennyire tőle telik, nem engedi kikötni és megbünteti a Soros-hálózat embercsempész hajóit. Pártja népszerűsége megduplázódik, partneréé megfeleződik.

A koalíciós feszültségek nyomán a jobboldali párt kilép a kormányból, az elitellenesek, a folyvást népakaratról szónoklók pedig előre hozott választások helyett összeállnak a szociáldemokratákkal, akiket addig naphosszat átkoztak. A sajtó hetente a kormány bukását vizionálja, de csak nem buknak meg, az idő telik, jön egy világjárvány, amit senki szerint sem kezelnek jól, de csak nem buknak meg.

Ebből lehetne egy remek sorozat akár, de sajnos ez a valóság, mégpedig – már úgyis kitalálták – Olaszországban. Meglep még bárkit is, hogy az Európai Bizottságnak a fentiek közül kizárólag a migránshajók megállításával volt problémája, nem pedig a választói akarat semmibe vételével?

Mert hát illúzióink ne legyenek, ráfogják a járványra a dolgot, de világos, hogy azért nem akarnak választásokat tartani, mert a jobboldal nyerne, a baloldal pedig megannyi mandátumtól és jól fizető állástól esne el. Ki akarna járvány idején még több éhes szájat? Brüsszel csupa irgalom és megértés.

Már amikor a baloldalról van szó”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugán
2021. február 05. 16:46
A demokrácia csupán egy fikció. Elméleti origó, ami soha nem tud teljesülni.
istvanpeter
2021. február 05. 13:22
A mai létező demokráciák általános problémája, hogy a működési rendszer és a struktúrák elvei tévesek és manipuláltak, valamint némileg homályosak és lehetővé teszik a népakarat eltorzítását. Pedig a demokrácia természetes alapsémája a valóságban abszolút világos, egyértelmű és érthető. Ennek megfelelően, a demokráciában a hatalom egy és oszthatatlan, amelynek a kizárólagos tulajdonosa és birtokosa a nép, aki az általa választott képviselők és tisztségviselők útján gyakorolja a hatalmát. A hatalomgyakorlás rendszerét maguk a választottak határozzák meg és működtetik. A választások során a képviselők és a tisztségviselők csak hatalomgyakorlási jogot kapnak, de hatalmat nem. Értelemszerűen, a valódi demokráciában nincsen hatalommegosztás és hatalmi ágak sem léteznek, valamint a fékek és ellensúlyok is szükségtelenek.
Reggedieh
2021. február 05. 07:49
pontos és jó írás megdöbbentő, hogy a háttérből végül is a totálisan elbukott Renziék irányítanak választások nélkül persze undorító
Moslékzabáló
2021. február 05. 06:11
Demokrácia: egy használtautó-neppernek vagy bodzatermesztőnek ugyanannyi beleszólása van abba, hogy mire költsék az adókat, milyen irányba haladjon egy ország, mint egy buszsofőrnek, védőnőnek, péknek vagy orvosnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!