A kommunizmus 100 millió áldozatot követelt. Elfelejtettük volna?

2021. február 27. 15:06

Halálra erőszakolt és kínzott nők és fiatal lányok ezrei, elhurcolt fiatal leventék, családapák, vőlegények akiket a családjuk életük végéig hazavárt és nem tudott róluk semmit.

2021. február 27. 15:06
Kováts Gábor
Facebook

„A kommunizmus áldozatainak emléknapja.

A kommunizmus 100 millió áldozatot követelt. Elfelejtettük volna?

Halálra erőszakolt és kínzott nők és fiatal lányok ezrei, elhurcolt fiatal leventék, családapák, vőlegények akiket a családjuk életük végéig hazavárt és nem tudott róluk semmit. Árván felnőtt gyerekek, akik csak maximum felnőtt korukban tudták meg mi történt édesapjukkal, aki harcolni mert a kommunizmus ellen és a »rendszerváltás« után és sokszor most is nagy pofával lenácizzák. Akik hazatértek mégis, életük végéig testileg lelkileg megnyomorodva és sokszor a társadalom szemében is nem kívánatosak lettek,és soha nem beszélhették ki magukból azokat a kínokat amiket túléltek.

Ahol tudták rombolták a szellemi kiválóságokat, a polgárságot, a tudást, művészetet és minden olyat, ami haladó, ami előrébb vitte a nemzetet. Elérték, hogy szomszéd szomszéd besúgója legyen és később egy szaros trabantért meg egy panelért egy kicsit előrébb jusson a ranglétrán. Miközben egy egész országba sulykolták bele a középszerűséget, a “merjünk kicsinek lenni” filozófiáját és feléltek mindent amit az ország gazdagodását szolgálta volna.

Aztán rendszerváltásnál átöltöztek, és ők lettek a leghangosabb europérek és demokraták, akik ma is az arcunkba mondják hogy szerintük mi a norma.

Itt nem volt “utolsó esély” művelet, sem szándék, akarat hogy a bűnösöket kézre adják, nem osztottak kártérítéseket az áldozatoknak és azok leszármazottainak.

Sokan még mindig szexinek vélik, hogy az ajándéktárgyakat áruló boltok kirakataiba kirakják a Che Guevara-s és a Lenin-es pólót….

Pedig mennyi kiváló ember veszett oda értelmetlenül. Emlékezzünk rájuk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2021. február 28. 13:57
6. Egy négy évvel korábbi felébredés akkor most jobb vagy rosszabb, Mr. Churchill?: „Napokkal Németország kapitulációja után, 1945 májusában, Churchill elrendelte egy a szovjetek elleni haditerv elkészítését. 1944 folyamán a Whitehall hidegháborúja még csak titkosszolgálati előjelzésekre koncentrált, mostanra azonban már a cselekvés lett a téma. Churchill kifejezett célja a „Szovjetunió kiküszöbölése” volt. A haditerv fedőneve az „Elképzelhetetlen Hadművelet” lett és csak 1999-ben vették le a titkosítását. A terv brit és amerikai csapatok százezreivel számolt, akiket százezer újra felfegyverzett német katona támogatott volna abban, hogy meglepetésszerű támadást intézzenek a háborúban kimerült keleti szövetséges ellen. Miközben a Királyi Légierő szovjet városokat támadna Észak-Európa-i támaszpontokról.” (Forrás: Richard J. Aldrich, The Hidden Hand, Britain, America and Cold War Secret Intelligence (Az eldugott kéz, Anglia, Amerika és a hidegháborús titkosszolgálat), The Overlook Press, 2001, 57-58.old.) 7. Winston Churchill egy vezércikket írt Cionizmus kontra bolsevizmus címmel, amely az Illustrated Sunday Herald-ban jelent meg (1920. február 8). Ebben az írásban, amely nyomatékosította, hogy a cionizmus és a bolsevizmus „harcban áll a zsidó nép lelkéért”, felszólította a zsidókat, hogy tagadják meg a „bolsevik konspirációt” és tegyék világossá, hogy „a bolsevik mozgalom nem zsidó mozgalom”. Ugyanakkor kifejtette: (A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő. 8. „A szövetséges nagyhatalmak együttesen és külön-külön is meg fogják bánni azt a tényt, hogy nem tudtak tenni több elhatározott és több együttes akciót a bolsevista veszély megsemmisítésére, mielőtt az túl erőssé nőtt.” (Winston Churchill, 1920. február 14.) Bár nem voltunk nagyhatalmak, az egyikkel fegyvertársként megpróbáltuk körülbelül húsz évvel később. 9. A teheráni háborús csúcstalálkozón 1943 novemberének végén Roosevelt amerikai elnök önigazoló hangulatban közölte reményét Sztálinnal: "Isten a Szövetségesek oldalán áll." De Sztálin helyre tette: "Az enyémen az Ördög áll, aki egy jó kommunista." (Nat Geo dokumentumfilmből) Az Ördög uralma, vagy ahogy Reagan amerikai elnök nevezte a kommunizmust 1983-ban: a „gonosz birodalma” ellen nem nemes dolog küzdeni 1917 óta bármely adandó alkalommal? Háborús bűnös-e az, aki Ronald Reagan amerikai elnöknél 42 évvel korábban ismeri föl azt, hogy a "gonosz birodalma" megérkezett a határra?
jord
2021. február 28. 09:14
Che Guevara és Lenin abszolút nem egyoldalon emlithető!!!
írmag
2021. február 27. 21:04
Lehet magyarul is gondolkodni, erőlködés (vörösödés) nélkül, erről a témáról! 1919.03.21 - 1919.08.01 = 133 nap 1944.09.23 - 1991.06.19 = 17 070 nap 1994.07.15 - 1998.07.06 = 1 452 nap 2002.05.27 - 2010.05.29 = 2 924 nap összesen: 21 579 nap = ez majdnem teljes 60 év. Történelmileg gondoljatok bele!
balbako_
2021. február 27. 20:00
A kommunisták már elfelejtették.... Ja, és Észak Korea még termel....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!