Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Keresztény, modern nőként a XXI. században

2021. február 18. 18:26

A XXI. század számos kihívás elé állítja a konzervatív értékek védelmét, így értelemszerűen azokat a nőket is, akik kiállnak mellettük.

2021. február 18. 18:26
Juhász Hajnalka
Magyar Nemzet

„Modernnek, kereszténynek és hiteles nőnek lenni komplex dolog. A XX. század számos lehetőséget és egyben kihívást hozott a nőknek, a családanyaszerep mellett a saját karrier megteremtésének lehetőségéig, a szavazati jog megszerzésétől egészen a szélsőséges feminista mozgalmak antipatikus légkört teremtő ellenszenvéig a nőügyek iránt. Helyzetek, elvárások, globalizálódás, identitásunk megőrzése, hagyományos szerepünk helye és a tradí­ciók fontosságának kérdése kezdett ütközni egymással. Különösen úgy, hogy a XXI. század sok tekintetben a túldimenzionálásról szól.

Vannak trendek, amelyek a túlzásokról szólnak. Megjelent a társadalomnak való megfelelési vágy és a »megvalósítom magamat« irány, amely pusztítja és kiirtja azokat a hagyományokat, amelyek ezeréves tapasztalatokra épülnek. Mi, nők mindannyian ismerjük ezeket az elvárásokat velünk szemben. Elképzelések jönnek-mennek, az elvárások változnak, de az igazi értékek sohasem. Ezért tartom rendkívül fontosnak az azonos értékrendű közösség szerepét, mert erőt ad, tapasztalatot ad át és összetart! Hiszek abban, hogy nagyon fontos politikusként odafigyelnünk, mire van igénye a társadalomnak. Azt érzékelem, hogy a női hang közéleti megjelenésére, valamint a szövetségben rejlő erőre fokozott az igény, hogy bátran és határozottan kiállhassunk a számunkra fontos értékekért.

Nőktől nőknek adott tapasztalat, generációkról generációk­ra az a tudás, amelyben hatalmas erő van, és amely igazából képessé tesz minket, nőket az alkalmazkodásra a XXI. században. Ezért hiszek a konzervativizmusban, mert a megőrzésről szól, de nem zárja el az utat a megújulástól. Ebben van az igazi energia, hagyomány, tapasztalat és alkalmazkodás, de ehhez nagyon fontos, hogy megosszuk tapasztalatainkat egymással, tanuljunk egymástól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Drazsé
2021. február 19. 10:54
Helyreigazítást kell közölnie a Magyar Nemzetnek azért, mert a Political Capital vezetőjének, Krekó Péternek egy Politicóban megjelent nyilatkozatáról eltorzítva számolt be.
Nemaztmondták Feri!
2021. február 18. 21:57
Olyan a képen, mint egy orosz kémnő. Stirlitznek bejönne.
Akitlosz
2021. február 18. 20:11
Minden cikket megszavazok, amelyben római számmal írja a szerző az évszázadokat és minden cikket leszavazok, amelyben "arab" számmal, ha látom. Minden egyébtől függetlenül. Szóval ment a +1 szavazat.
Andre1bp
2021. február 18. 20:03
A KDNP tolhatná még jobban előre ezt a nőt. Ha már melegekből heterot akarnak csinálni! Ezekkel a bazi nagy csöcsökkel lehet át tudna fordítani pár buzit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!