A gyerekgyűlölő sportmenedzser

2021. február 11. 07:37

A középosztály egyre kevéssé hajlandó a gyereknevelés fáradságos munkájával vesződni.

2021. február 11. 07:37
Apáti Bence
Origo

„Csábító lenne az Azonnalin megjelent életellenes fröcsögésáradatot azzal elintézni, hogy írója mindössze egy sportmenedzser, azonban igyekszem következetes lenni, tehát ha szerény személyemet az ellenoldal tollforgatói lépten-nyomon lebalettosozzák, no nem elismerve ennek a nehéz és embert próbáló munkának a képviselőit, hanem fosztóképzőként, pattintott baltafejként használva Keveházi Gábor, Dózsa Imre és Havas Ferenc szakmáját, így én sem tehetem meg, hogy az ismeretlenségből a közélet a porondjára lépő fiatalember írását annyival intézzem el, hogy nem az újságírás, hanem a sportolók szerződéseinek az elkészítése a fő szakterülete.

Ha Vági Márton – merthogy így hívják a nagy gondolkodót – írását leközölte az Azonnali, ráadásul igen sokan el is olvasták azt, akkor a dolgozattal foglalkozni illik, függetlenül attól, hogy a fogalmazó egyébként mivel keresi a kenyerét.

Vági úr nem szereti a gyerekeket. Nem is akar lurkókat nevelni, ami persze szíve joga, gyakorló apaként mondom, hogy a dolog sokszor valóban roppant fáradságos és nehéz ügy, ráadásul tényleg nem kötelező.

A baj azzal van, ha érvei hamisak, hazugok, ha szándékos csúsztatásokra, tévedésekre építi tételeit, és az, ha komoly károkat okoz velük.

Fogyunk. A helyzet az, hogy a nyugati ember a saját jóléte, kényelmessége, lustasága és infantilizmusa okán nem annyira szeretne gyereket. Ezek tények, a középosztály egyre kevéssé hajlandó a gyereknevelés fáradságos munkájával vesződni. Óvodai beszoktatás, különórák, edzések, szülői értekezletek, arról nem is szólva, hogy mondjuk, két gyerek csak úgy égeti a pénzt, kész vagyon egy hétre elmenni velük nyaralni, 6 éves kor felett pedig a gézengúzok simán belapátolnak egy-egy felnőtt adagot is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. február 11. 16:57
Van a természetnek - hitem szerint Istennek - az élőlényekre érvényes alaptörvénye. Ebből az egyik legfontosabb a fajfenntartás ösztöne. Ez sokszor még az önfenntartás ösztönét is felülírja embernél állatnál egyaránt. Ezt elvitatni azt jelenti, hogy az élet célját és lényegét elvitatják azaz totális agyrém.
akiaki
2021. február 11. 15:55
vágina úr!
Vakfolt
2021. február 11. 15:09
"Vági úr nem szereti a gyerekeket. Nem is akar lurkókat nevelni, ami persze szíve joga, gyakorló apaként mondom, hogy a dolog sokszor valóban roppant fáradságos és nehéz ügy, ráadásul tényleg nem kötelező." Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. De nem is tudom milyen szar lenne nélkülük. Na megyek is tökidzsóért az oviba.
Welszibard
2021. február 11. 13:26
Apáti Bencének teljes mértékben igaza van, felelősségteljes ember. Aki azon sopánkodik, hogy nem tudja a mai "elnyomó" rendszerben kitaníttatni a gyerekét (ezért inkább nem is vállal), annak érdemes lenne visszahallgatni a Kossuth Rádió 2021. 02. 10.-ei riportját egy értelmiségi fiatalemberrel, aki 5 diplomát szerzett, végül egy asztalos szakmát is szerzett ráadásként. Most asztalosként dolgozik, vállal munkákat. Akad neki bőven. Mint mondta, nagyon boldog vele, és keres annyit, mint a diplomáival, ráadásul ezt is alkotó tevékenységként végzi. Ráadásul még családot, gyerekeket is vállalt és nevel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!