A szemellenzős NER viszonya a művészekhez

2021. február 15. 19:35

Nem tudom megérteni, miért, illetve hogyan szerethet valaki egy olyan rendszert, mint amilyen most látszik bebetonozódni Magyarországon.

2021. február 15. 19:35
Demény Péter
Jelen

„Valamelyik nap egy közismert énekesnővel vitatkoztam a Facebookon. A szokásos összeesküvéselméleteket nyomta Kocsis Zoltán, pontosabban a helyzet kapcsán, amelybe úgy érezte, betévedt, és immár ő is az áldozatai közé tartozik.

Azt bizonygatta, hogy Fischer Ivánt pusztán azért tartják jó karmesternek, mert liberális, akárcsak a nyugati szellemi elit, s ez eleve befogadja az olyanokat, mint a Fesztiválzenekar karmestere. Két kört vitatkoztunk, de látszott, hogy meggyőzhetetlen, holott nemcsak én disputáltam vele. Orbán-gyűlöletről és ilyenekről beszélt. Így hát abbahagytam a replikák írogatását, és egyszerűen szomorú lettem.

Nem tudom megérteni, miért, illetve hogyan szerethet valaki egy olyan rendszert, mint amilyen most látszik bebetonozódni Magyarországon. Hiszen ez a NERdszer egy lehetőleg minél sivárabb szabályrendszerbe tuszkolná a művészt: legyen családod, viselkedj rendesen, kössél mindig nyakkendőt, írj a magyarságról, énekelj a szabályozott szerelemről, éltesd a miniszterelnököt. Pedig a művész nyakkendősen sem nyakkendős, Arany és Babits olyanokat írt, hogy minden viceházmesternek égnek állna a haja, Nemes Nagy vagy Szabó Magda sem volt a családanyák vagy az örök házasságok védőszentje, és még csak magyar írókat emlegettem, azok közül sem mindenkit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Balango
2021. február 16. 16:18
"Nem tudom megérteni, miért, illetve hogyan szerethet valaki egy olyan rendszert, mint amilyen most látszik bebetonozódni Magyarországon." Ha Ön ezt erdélyiként nem érti meg, mi több, tevékenységével hozzá kíván járulni a momentumos hazátlanok és a Pojáca közös győzelméhez, akkor Ön - véleményem szerint - magyarnak, erdélyinek, embernek és apának egyaránt hitvány.
koronaszepe
2021. február 16. 14:37
Gyönyörű, az 'ismert' énekesnő és elvbarátai önkéntesen, külső kényszer nélkül visszahozzák a 'szocialista' kultúra rémképét. Nincs messze az idő, amikor Orbán felszólítja az alkotókat, hogy alkossanak remekműveket...
Micmac
2021. február 16. 14:06
"legyen családod, viselkedj rendesen, kössél mindig nyakkendőt, írj a magyarságról, énekelj a szabályozott szerelemről, éltesd a miniszterelnököt", neem, csak azt szeretnénk, hogy lehessen családod, viselkedhessél rendesen, köthess nyakkendőt, ésatöbbi. Az mekkora liberalizmus lenne már, Demény úr, belegondolni is rossz.
kortárs
2021. február 16. 11:29
Demény Péter! Tamás Ervinnel, Vásárhelyi Máriával egy lapban felmondani a mocskos komcsilibsi rágalomcsokrot nem szellemi teljesítmény, csak a szokásos foximaxi magyargyűlölet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!