Önvizsgálat Dopeman módra

2021. január 31. 14:45

A gengszterrapper leszögezte: nem a megfelelési kényszer vezeti.

2021. január 31. 14:45
Makkai Béla
Magyar Nemzet

„Az ellenzéki létszemlélet iszapos tavába jókora követ hajított Dopeman (vagyis Pityinger László), aki néhány éve részese volt a miniszterelnök hungarocell szobrával celebrált rút performansznak, s nekivadult titánt játszva a kétes értékű »fejekkel labdázó« eposzi jelzőt próbálta kicsikarni magának. Akkor átlépett egy lélektani határt, amelyen túl már az esztelen indulat arat.

Akcióját a világnézeti szószba mártott szánalmas magamutogatás számlájára írtuk, ugyanakkor a (politikai) karrier­csinálás régi receptje is felismerszik benne: akassz tengelyt egy közismert tekintéllyel, aki által egy csapásra magad is híressé válhatsz. Monica Lewinsky frivol esete Bill Clinton elnökkel éppúgy ezt példázza, mint az osztrák–magyar trónörököst kiiktató Gavrilo Principé, aki elfogásakor eszelősen ezt hajtogatta: »Én egy szerb hős vagyok!«

Nos, Dopeman »hősiességéről« saját elvbarátai is csak záros ideig áradoztak, aztán úgymond oldalvizekre sodródott. Megmondóemberként a Mandinerben hozott megszólalásai helyezték ismét reflektorfénybe. Cirkuszi mutatvány nélkül, ezúttal okkal.

Mert valójában mi lakozik abban az emberben, aki évekkel a történtek után ilyen önreflexív és erős kijelentéseket tesz, hogy bár ez akkor (2013-ban) belefért a »művészeti és politikai irányvonalába«, ilyet a mai eszével már nem csinálna. Meg hogy decemberben, a „D-napon” a vétózni kész miniszterelnök golyózáporban úgy szállt partra a megszállási övezetté vált nyugati fronton, hogy a brüsszeli bürokraták végül mind letérdeltek neki.

Úgy szól, mint aki átállt – vetik szemére azóta is dúltan az övéi. A gengszterrapper viszont leszögezte: nem a megfelelési kényszer vezeti.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AKissLaci
2021. február 01. 14:02
A szomorú az, hogy erről cikket ír a Magyar Nemzet. Nem mindegy, mit mond Dopeman? (Én tudom, mit mond, mert vagy tíz hónapja megnéztem az összes Doperatívját. Nem találtam túl sok dolgot, ami vállalhatatlan lett volna. Arra viszont már rég felfigyeltem, hogy pontosan ugyanazt mondja, mint az ismerőseim a kocsmában, akiknek nem az a legfontosabb dolga, hogy a "közbeszéd"-nek nevezett önfényezési Facebook-hangzavart kövessék. Pontosan úgy beszél, mint milliónyi olyan állampolgár, aki nem egybites vérFideszes, vagy agyhalott vérO1G. Mondom ezt úgy, hogy én is Fideszes szavazó vagyok - de nem azért, mert szerelmes vagyok Orbánba és a sleppjébe (különös tekintettel a sleppjének a második és harmadik vonalába!), hanem azért, mert amit csinál(gat)nak, annak a nagy része - szerintem - SOKKAL hasznosabb a hazámnak, mint bármi, amit a magát Viktorka "alternatívájaként" felmutató hazaáruló szarházi-brigád csinál-rinyál 15-20 éve. Ettől még nem lettem Fideszes. A Pityinger sem, bár kettőnk között az jelentős különbség, hogy ő szeretne egy "igazi baloldali" pártot, amit támogathat. Nekem nincsenek ilyen igényeim. Az azért szórakoztatna, ha a magából kikelt, félig-szedált Hullaházy Ákos egy ötfős tüntetésen, halált megvető bátorsággal szétrúgna egy hungarocell Dopeman-szobrocskát. Gengszter-Ákos.
holder
2021. február 01. 10:46
A libsibolsik most gerinctelen szarnak kiáltják ki Dopemant, pedig nem igaz, sőt- a múlt hét óta sokkal jobb zenéket is ír !
lynx
2021. február 01. 06:22
Mert, mert..... mit mert? Mit mert ki? Vizet vagy levest?
Amerigo
2021. január 31. 20:27
Korábban olyan dolgokat követett el, amitől józan ember tartózkodik. Valószínűleg felheccelték, felbujtották. Rájött, hogy csak eszköznek használták, s most visszavág. Most ugyanazok kormolják dopét, akik korábban istenítették. Dope agysejtjeinek száma ugyanannyi vagy több, mint a moslékos vályúnál röfögő összes megélhetési politikai pozőrnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!