Miért hallgatják el a kapcsolati erőszak számait?

2021. január 19. 07:29

Rengeteget tehettek volna a nőkért.

2021. január 19. 07:29
Szél Bernadett
Facebook

„Ezeket a számokat a Belügyminisztérium honlapjáról ástam elő, gondolom azt hitték, nem találja meg senki, ugyanis az ORFK-nál kifejezetten a korlátozások alatti helyzetre kérdeztem rá november közepén – és február végére remélhetek választ, mert a rendőrök is használják azt a 2-szer 45 napos időhúzási lehetőséget, amit a teljhatalmú kormány biztosít a számukra. Azt a hatalmas kamut akarják elhitetni velünk, hogy ha 15 napon belül kellene átadniuk az adatokat, az megítélésük szerint veszélyeztetné a járvány elleni védekezést. Szerintem meg nagyon máshol kell keresnünk a megfejtést arra, hogy mégis miért hallgatják el a kapcsolati erőszak számait mostanában.

Miniszter lenne rá bőven: adott Pintér Sándor, igaz ő ugye épp a magyar egészségügyet szakérti, ott van Varga Judit, bár ő meg a facebook-ot üldözi, és hát Novák Katalin, aki főtevékenységként épp imidzset épít. Mindenesetre a három illetékes miniszter közül egyik sem tesz semmit a járvány alatti kapcsolati erőszak áldozatai érdekében. Semmit. Sőt, annyira durván nem akarnak semmit csinálni, hogy az első hullámban a hű, de keresztény KDNP még határozatot is hozatott a parlamentben arról, hogy az Isztambuli Egyezményt véletlenül se ratifikálja a parlament – mert »gender« ás mert »migráns«. Hatalmas bűn egy szánalmas kultúrharc miatt beáldozni a kapcsolati erőszak elleni küzdelmet!  

Pedig rengeteget tehettek volna a nőkért és minden érintettért: a járványban közérdekű tájékoztató kampányt indíthattak volna, Pintér a rendőrséget hatékonyabb fellépésre ösztökélhette volna (hogy amíg lehet, ne a bántalmazottnak kelljen menekülnie, hanem a bántalmazót tartsák távol a családtól), férőhelyeket hozhattak volna létre krízisközpontokban, és persze részletes adatközléssel segíthették volna az illetékesek munkáját.”

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2021. január 19. 20:16
Szél Bernadett, te egy energia vámpír vagy! Ha figyeltél volna, Novák Katalin elmondta, hogy újabb krízisközpontokat hozott létre a kormány. Egyébként pedig nem olyan korban élünk, amikor a lányokat erőszakkal adják férjhez. Arról sem a kormány tehet, hogy bizonyos fickókkal képtelenség szakítani, és gyilkosság lesz a vége. Állítólag a nő választ. Bár ezt kétlem.
Highlander07
2021. január 19. 18:38
Na, megint itt van a sok kretén férfi kommentelő, aki egy súlyban kezeli, hogy a nője pofázik egy férfival, azzal, hogy egy férfi agyonveri/leszúrja/lelövi a nőt... észmegáll.
Akitlosz
2021. január 19. 18:26
Mindenki maga választja a kapcsolatait.
akiaki
2021. január 19. 18:00
ver az urad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!