Eddig három választást nyertek meg a kommunistából lett liberálisok…

2020. december 27. 11:58

A baloldali, a liberális sose akar önálló országot. Ők helytartók akarnak lenni.

2020. december 27. 11:58
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok.hu

A nyilasoktól a liberálisokon át a posztkommunistákig ívelő ellenzéki összefogás létrejöttével és Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségével reális veszéllyé vált, hogy a magyar szuverenitás ellenségei visszaszerzik a főhatalmat Magyarországon. Most, hogy összefogtak azok, akik az elmúlt bő száz évben mindig az oroszoknak és/vagy a németeknek akarták eladni Magyarországot, érdemes emlékeztetnünk magunkat és mindenki mást arra, hogy mi történt az elmúlt három alkalommal, amikor ezek az erők, vagyis tulajdonképpen a külföldi gazdáik nyerték meg a magyar országgyűlési választásokat.

1994-ben, a rendszerváltás utáni második választáson a kommunisták, gyakorlatilag a pártállam második, harmadik vonalába tartozó káderek nyerték meg az országgyűlési választásokat. Nem mellesleg abszolút többséget szerezve egy 34 százalék alatti első fordulós, listás eredménnyel. De ez nem volt elég sem a posztkommunistáknak, sem a liberálisoknak, akik 20 százalék alatt szerepelve a parlamenti helyek kevesebb, mint húsz százalékát szerezték meg. Koalícióra lépett az SZDSZ az MSZP-vel, és a kommunistáknak és állítólagos halálos ellenségüknek egyszerre kétharmaduk lett az országgyűlésben. Értelemszerűen nem a szavazók közvetlen akaratából. Teljes harmóniában kormányoztak 4 évig, csak azon vesztek össze – igaz, ezen általában nagyon gyakran és nagyon csúnyán –, hogy ki mit lophat el az állami vagyonból. A kormányzásuk első 8 hónapjában csak a belső harcaikkal voltak elfoglalva, az örökölt gazdasági problémákat addig tudták fokozni, hogy gyakorlatilag a csőd szélére került az ország. A liberális sajtó által azóta legendává nemesített Bokros-csomag pedig még nagyobb katasztrófába taszította az országot, mint maga az eredeti válság.

Bokros a semmiből lett pénzügyminiszter, annak következményeként, hogy Horn Gyula ki akarta nyírni párton belüli ellenfelét, Békesi Lászlót. Bokros Lajos, aki saját bevallása szerint mindig is rendkívül okos volt és kitűnt kortársai közül, nyilván tehetségének köszönhette, hogy református családi háttere ellenére a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemre járhatott a hetvenes években népgazdaság-tervezési szakra és Panamába mehetett ösztöndíjjal tanulni. Aljas rágalom, hogy a magyar társadalom és gazdaság legnagyobb kártevője (pedig van Fekete Jánosunk is) bármilyen hálózatba be lett volna kötve, magától volt ilyen sikeres. Szanyi Tibor mondta állítólag erről a kiváló emberről 2009-ben, amikor Gyurcsány bukása után a miniszterelnöki castingon felmerült a neve, hogy olyan, mint a neutronbomba: megöli az embereket, csak az infrastruktúrát hagyja épen. A stratégiai ágazatok áron aluli, garantált nyereséggel megspékelt külföldi kézbe juttatása háborús méretű károkat okozott a következő 20 évben. De háborús nagyságrendű emberveszteséget okozott a csomag alsóközép- és középosztály-ellenes része is, ami drasztikusan elmélyítette a demográfiai katasztrófát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. december 27. 15:42
És öt választást nyert meg a jobboldal. Az elmúltharmincegyévből 15 év Orbán-kormány volt, plusz négy év MDF. Önmagában csak az Orbán-kormányok több időt tesznek ki, mint a "libernyák" kormányok ideje cakkpakk.
Sörgőz
2020. december 27. 15:23
Akkor egálban vannak, a kommunistából lett liberálisból lett keresztény konzervatív mázzal leöntött neoliberálisokkal. Érdekes, hogy nekem "egyszerű állampolgárnak" egyiktől sem lett jobb.
Rick Deckard
2020. december 27. 15:15
Kocsmai hőzöngésnek elmegy. Aki hisz a jók és a rosszak harcában, az felállva tapsol. Aki viszont ragaszkodik a valósághoz, az számon tartja a jobboldali erők kudarcait is. Például azt, ahogyan az MDF elbaltázta a rendszerváltást és a privatizációt, vagy ahogyan a Fidesz kiárusította az országot a németeknek, oroszoknak, kínaiaknak. Mindeközben a jobboldal úgy kommunistázott, hogy a régi elvtársak ott díszelegtek a soraik között. Merthogy az elvtársakat sem a kommunista ideológia vonzotta a politikába, hanem a hatalom és a pénz. Márpedig ezeket mostanában a jobboldalon könnyebben megtalálják.
realista
2020. december 27. 15:13
"Eddig három választást nyertek meg a kommunistából lett liberálisok..." A folytatást, már lehagytad - Eddig három választást nyertek meg a kommunistából lett liberálisok, majd "nemzeti keresztények"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!