Déjà vu

2020. december 18. 07:01

Most ott tartunk, hogy egy analfabéta migráns, akinek nincsenek papírjai, agysebésznek adhatja el magát

2020. december 18. 07:01
G. Fehér Péter
Magyar Hírlap

„Az egymilliomodik vendégmunkást ünnepélyesen fogadták a müncheni pályaudvaron, elhalmozták virágcsokrokkal, és értékes ajándékokat is kapott. Ez látható abban a filmben, amelyet a minap az egyik népszerű tudományos ismeretterjesztő tévécsatorna mutatott be. A német lelkesedés érthető volt, hiszen a nagy világégés után hiába kapták meg az amerikai segélyt, ha nem volt elég munkaerő a gazdaságban rejlő lehetőségek teljes kihasználására

.A film felvételei az ’50-es és a ’60-as években készültek, a mondanivaló azonban 21. századi.

A narrátor mindeközben a külföldi munkaerő hasznosságát bizonyítandó fél évszázaddal ezelőtti statisztikai adatok tucatját zúdítja az álmos néző nyakába. A már félig alélt képernyőbámulónak közben egyre nagyobb kétségei támadnak a videó dokumentumjellegéről, és él a gyanúperrel, hogy egy politikailag és ideológiailag motivált, a jelenkori uniós fősodor migránssimogató gyakorlatát népszerűsítő propagandafilmet lát.

Az egész alkotás inkább tűnik az Európai Bizottság minapi döntését aláfestő zenének – 34 millió bevándorlót akarnak befogadni, lakással, társadalombiztosítással, pénzügyi támogatással, állampolgársággal és szavazati joggal ellátni –, mintsem az Európában mostanra kialakult migránsválság okozta helyzet tényszerű bemutatásának. A hitelesség kedvéért a videóban szerepeltetnek egy, a nemzetközi tudományos élet legmélyebbjéről előkotort brit professzort is, aki a fél évszázaddal ezelőtti számokkal ismét megsorozza az egyre bágyadtabb tévénézőt, akin mindennek ellenére határozottan elhatalmasodik a déjà vu-érzés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2020. december 18. 13:02
Dzsihadista fegyveresek csaknem harminc embert lemészároltak Nigerben.Ez vár Nyugat-Európára is. Húsz évet nem adok, és az "őslakos fehér-zsidó-keresztény" lakosság menekülni fog Európából. Az elvtársak beindították a Coudenhove-Kalergi tervet: https://magyartudat.com/coudenhove-kalergi-terv-lopakodo-nepirtas-europa-nepei-ellen/
Belakiss
2020. december 18. 12:09
Az a bej, G. Fehér, hogy ezt gyakorlatilag te is megtetted, mert "újságba" írhatsz.
olajfa1
2020. december 18. 10:21
A mai Nyugat-Európa és népei és vezetői A LEG RASSZISTÁBBAK A VILÁGON! még a Hitleri SS sem volt ennyire rasszista mint a mai EU vezetés! Ott, ahol egyeseknek semmit nem kell tenniük a saját boldogulásukért, csak oda kell menniük... és mindent készen kapnak és soha többet nem kell nekik dolgozni sőt még azokat szinte büntetlenül gyilkolászhatja akik nekik teljes ellátást biztosítanak... na ilyet még sehol sem csináltak a világtörténelemben!
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 18. 09:55
Egyetértek a szerzővel. A migráncsok sokkal lényegesebb problémát jelentenek az országnak, mint a napi 187 újabb koronahalott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!