Négó Lajos

2020. november 22. 15:02

Újra bebizonyosodott, hogy a magyar kultúra befogadó, mindig is az volt, és az is marad.

2020. november 22. 15:02
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Demokrata

„Új hőse van a magyar futballnak, egy fekete fiú, a guadeloupe-i eredetű, Párizsban született, 2019 óta magyar állampolgár Loïc Nego. Sokáig emlékezetes mérkőzésen sokáig emlékezetes gólt szerzett az addig vezető izlandiak ellen a 88. percben, a magyar válogatott színeiben.

Ezzel visszahozta a siker esélyét, amellyel a magyar válogatott élt is, a 92. percben Szoboszlai Dominik megszerezte a győztes találatot, kijuttatva a magyar csapatot a részben Budapesten rendezendő Európa-bajnokságra.

Sokáig emlékezetes marad Nego gólöröme is, ahogy boldogságtól ragyogó arccal fut a kamera felé, és közben megcsókolja a mezét díszítő magyar címert. A köznyelv már magyar nevet is adott neki, Négó Lajosnak becézik. Most már a mi Lajosunk, és ezzel a legvadabb nemzeti érzelmű szurkolóknak sincs semmi bajuk.

Nego gesztusa valóban rokonszenves, de itt sokkal többről van szó, mint hogy egy színes bőrű sportoló, ahogy maga fogalmazott, otthon érzi magát Magyarországon. Újra bebizonyosodott, hogy a magyar kultúra befogadó, mindig is az volt, és az is marad. Ez az egyetlen esemény éles fénnyel világít rá arra, amit mindig is sejtettünk: a migráció elutasításának semmi köze a rasszizmushoz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alkaloidablog
2020. november 23. 14:16
A Párttörténeti Intézet egy érdekes dolog volt. Ez volt az első olyan archívummal is és belső levéltárral, nagy könyvtárral rendelkező tudományos intézet, amelyik először nyitott a reformok idején. Ezért elsőként ide engedtek be párton kívüli kutatókat. Az akkori doktrína az volt, hogy fel kell tárni az ötvenes és hatvanas évek bűneit, a mindaddig ismertelne sztálini terror pontos részleteit stb. Mindezt azért, hogy az MSZMP tisztára moshassa magát az "önkritikával" és megújulva vezényelhesse le a készülő rendszerváltást. zért engedtek be külsős pártonkívülieket kutatni 1987-tő, Stumpfot és Kövért a többiközt.
Szuverén maffiaállam
2020. november 22. 19:03
Parádés. Döntsétek már el, hogy libernyák befogadók vagyunk, vagy illibernyákok! https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--VJ71PINE--/7Wok1uQCkQV68j7Cs.png
olajfa1
2020. november 22. 17:56
A libsik megint bebizonyították önmagukról hogy amit ők elkövetnek na azzal kell megvádolniuk az ellenzéküket! EZÉRT ALJASOK! Vagyis a liberálisok a leg rasszistábbak, és azért hogy ne azzal foglakozzanak megvádolják a nekik otthont adó nemzetállamot azzal amit ők csinálnak...
alkaloidablog
2020. november 22. 17:52
"...egy színes bőrű sportoló, ahogy maga fogalmazott, otthon érzi magát Magyarországon. Újra bebizonyosodott, hogy a magyar kultúra befogadó, mindig is az volt..." Ez valóban így van. A probléma az hogy Franciaországban is így kezdődött. Mindenhol.. "...éles fénnyel világít rá arra, amit mindig is sejtettünk: a migráció elutasításának semmi köze a rasszizmushoz..." Ez is igaz. Valójában rasszizmus sehol nincsen. Legalábbis alig-alig, főleg angolszász területen. Azok kemények néha, de itt a kontinensen ilyen jellegzetes társadalmi és politikai érzület nincsen. Kérdés, hogy ez jó-e? Ugyanis egy 180 fokos politiai fordulat esetén semmilyen akadálya nem lesz annak, hogy a "haladó oldaliak" behozzák migrációs lemaradásunkat egy gyors betelepítéssel. Minden esélyünk megvan rá! Szóval, én inkább hagynám azokat a megszerzett pontokat, megelégednék fociban a tisztes helytállással, a külvárosi, ferencvárosi suhancok góljaival stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!