Trump megmutatta, hogyan néz ki egy jobboldali által megnyert vita

2020. október 02. 15:27

Trumpra mutatott, majd azt mondta, ez az ember rasszista.

2020. október 02. 15:27
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Végérvényesen meg kell tanulnunk, hogy a progresszió dicséretét csak akkor érdemelhetjük ki, ha gyengék és ártalmatlanok vagyunk, hiszen úgy megengedhetik maguknak a fals elismerés luxusát. Azokat ismerik el, akiktől nem tartanak, és azokat igyekeznek nap mint nap lerántani a porba, akiktől félnek. Márpedig a baloldallal nem lehet elegánsan játszani, lenéz vagy fél tőled, nincs más opció.

Igen, olyan stílusban kell vitázni, beleállni a kérdésekbe és tematizálni, ahogyan azt Trump tette. Megakasztani a hazugságokat, elgáncsolni a színjátékot és tördelni a narratívaépítésüket. Az nyeri meg a csatát, aki kiválasztja annak helyét és idejét, lehetőleg a fegyvernemet is. Felesleges magunkat olyan mesékkel elringatni, hogy nem baj, ha az ellenfél nem tartja magát bizonyos szabályokhoz, mi csak azért is, mert a szimpatikus lúzer figurája biztosan bejön a választóknak.

Nem jön be. Erőt akarnak látni, annak demonstrálását, hogy bátran felvállalja valaki a nézetkülönbségeket, és ha annak jeleit érzékeli, hogy az ellenfele – aki egyébként évtizedek óta ezzel a módszerrel játszik – élezni kezdi a karmait, akkor kétszer akkora erővel csap oda. És megint visszautalok az elejére: ha így jár el a jobboldali vitázó, akkor valószínűleg győz, vagyis a balos sajtó fanyalogni fog, kétségbe vonva az egész esemény értelmét. Amennyiben joviálisan hagyjuk, hogy ugyanezt a baloldal tegye – ünneplik a sikert. Miért akarjuk, hogy triumfálhassanak? Különösen nagy kedvencem volt a vitából az a rész, amikor Biden – aki valami furcsa okból kifolyólag úgy képzelte el az alkalmat, hogy drámai hangulatú kijelentéseket tesz a kamerába nézve – Trumpra mutatott, majd azt mondta, ez az ember rasszista. Értik, a demokraták üzenetei immár egy mémoldal szintjén állnak: orange man bad. Nota bene, ezt legalább Biden is memorizálni tudta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. október 02. 23:38
Trombitás miért védi Trumpot? Miért jó a Fidesznek, ha ő marad az elnök? Trump nem szeret benneteket. A Nyugati Pályán címen futó Facebook-oldalt az amerikai nagykövetség támogatja, a feltöltött tartalom pedig ellentmond a két ország kapcsolatára jellemző mosolydiplomáciának. Újra sugároz a Szabad Európa Rádió Magyarországon. Az Amerikai Egyesült Államok kormánya hozta létre a hidegháború kezdetén azzal a céllal, hogy híreket és információkat sugározzon Kelet-Európába, Közép-Ázsiába és a Közel-Keletre azokba az országokba, ahol a kormányzatok betiltották vagy akadályozzák az információk szabad áramlását
filopatl
2020. október 02. 21:49
"..Márpedig a baloldallal nem lehet elegánsan játszani, lenéz vagy fél tőled, nincs más opció..." ez zsigeri alárendelti/alkalmazotti beidegződés, a volt cseléd a legkegyetlenebb egykori urával szemben
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. október 02. 19:51
Trump messze jobb volt, a sárdobálást a demenciás kezdte.
Coccothraustes
2020. október 02. 19:02
Nemzetközi elemzők szerint Binden provokálta Trumpot és nem vitázott hanem személyeskedett. Mint nálunk a liberálbolsevik csőcselék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!