Tisztelt Bizottság!

2020. október 29. 09:24

A kancellár kikapcsolta az egyetem épületeiben az internetet és bezárt egyes szaktermeket.

2020. október 29. 09:24
SZFE Hallgatói Önkormányzat
Facebook

„A jogfosztott szenátus az új okiratok életbelépését megelőző napon feloszlatta magát, a hallgatóság pedig tiltakozásának jeléül éjfélkor elfoglalta az egyetem épületét. A kezdetektől fogva hangsúlyozzuk: tanulni szeretnénk. Célunk a szakmaiságot, szabad gondolkodást és kreatív alkotást biztosító oktatási rendszer visszaállítása. Az egyetemünkön a blokáddal párhuzamosan a kezdetektől fogva zajlik az oktatás. Ez akkor sem változott meg, amikor októberben a kuratórium által kijelölt kancellár fél nap lefolyása alatt akarta kiüríttetni az egész egyetemet, beleértve az egyetem épületében működő kollégiumot. Akkor sem, amikor a kancellár kikapcsolta az egyetem épületeiben az internetet és bezárt egyes szaktermeket, beleértve az egyetemi polgárok bázisdemokráciájának fórumaként szolgáló színháztermet.

A modellváltási folyamat nem kizárólag az SZFE-t, hanem az egész magyar felsőoktatást érinti. Előttünk hét egyetemet szerveztek ki az államtól magánalapítványok felügyelete alá, melyek élére a Minisztérium kormányközeli üzletembereket, közéleti személyeket, sőt, jelenleg hivatalban lévő minisztereket nevezett ki. A kuratóriumi tagok mandátuma nincs határidőhöz kötve, ezért ezek az ötfős testületek korlátlan ideig, demokratikus felügyelet nélkül rendelkezhetnek az alájuk tartozó intézményekről. További intézményeket érintő átszervezés esetén a teljes magyar felsőoktatásra korlátlan hatalomgyakorlás vár.

Kész vagyunk a Minisztériummal való egyeztetésre, amennyiben biztosítják a jogainkat, és egyenjogú tárgyalópartnerként kezelnek minket. Követeléseinkre tárgyalási alapként tekintünk. Hisszük, hogy ezek egy érdemi egyeztetés feltételei, mely során közös, szakmai és oktatási szempontok mentén olyan kompromisszum születhet, mely mindkét fél, és mindemellett a teljes magyar társadalom érdekeit is szolgálja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2020. október 30. 02:17
Miért nem állnak rá az online oktatásra ? Épületet bezárni , villanyt lekapcsolni, Dolgozóknak Home Office Tanulóknak online oktatás Aztán minden kerékkötő mehet a só hivatalba..panaszkodni
pitypang1125
2020. október 29. 21:36
Befejezni a képzés finanszírozását, lakat az ajtóra.
civis72
2020. október 29. 20:15
az a gáz bazmeg, hogy ezek a libsi lárvák nyugdíjukig állami támogatásra fognak szorulni
sargalabu
2020. október 29. 18:45
Gondolom hogy ez a félév megy a kukába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!