Nem hagyom magam kiszorítani

2020. október 19. 15:07

Tarlós jó főpolgármester volt, sokkal jobb, mint Karácsony. Interjú.

2020. október 19. 15:07
Lázár János
Lázár János
Válasz Online

„Ön, a vidék hangja egyébként örül, hogy az óbudai mérnök helyett, akivel annyi konfliktusa volt, végre egy nyírségi parasztgyerek vezeti Budapestet?

Tarlós Istvánnal sok kérdésben nem értettem egyet, de becsültem a munkáját. Csak éppen nem féltem tőle. Az ő munkamódszere az, hogy berúgja az ajtót, asztalra csap, ordibál. »Rálép a szemüvegedre«. Én meg erre annyit mondtam: »Szervusz, István, hogy vagy?«. Rapcsákon nevelkedtem, engem senki sem tud megijeszteni. Tarlós méltatlan vereséget szenvedett. Jó főpolgármester volt, sokkal jobb, mint Karácsony. Csakhogy a Fidesznek meg kell barátkoznia a gondolattal: az volt a kizökkent idő, nem a mostani. Nem az a csoda, hogy leváltották Tarlóst, hanem az, hogy ilyen sokáig hivatalban tudott maradni. 

Bűnös város? Vörös rongyokba öltözött?

Minden nyugati főváros nyitott város, mindenhol baloldali az irányítás. Nem azt mondom, hogy ez természeti törvény, de azt igen, hogy a politikában vannak bizonyos adottságok, amelyek nem változtathatók meg néhány ciklus alatt.

Az ellenzék visszatérésében azért segített egy győri fazon. Bizonyos Borkai.

Nem titok, hogy sosem voltam Borkai híve. Számomra egyértelmű volt, hogy semmi keresnivalója a közösségünkben. A győri telekbizniszek megakadályozására tettem is lépéseket. Vele kapcsolatban tehát tiszta a lelkiismeretem. Egyébként meg sosem rejtettem véka alá a véleményemet: a Fidesz nagy versenyelőnye, hogy valódi néppárt, sokféle gondolat és habitus megfér benne. A Borkai-féléknek viszont nincs helye a pártban.”

(Valaszonline.hu)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
horvathzsolt.hzs
2020. október 29. 20:46
A Fidesz negatív megítéléséért Lázár János sokat tett. Nagy öröm, hogy eltávolították az élröl azt az embert, aki még arra sem volt képes, hogy az általa termelt szrt eltakarítsa Hódmezövásárhelyt. Azért nem indult, mert ott már mindenki ismeri. S ilyen alakkal nem lehet nyerni ott. Nem csoda, hogy zajos maki maradt a polg. Ezek alapján nincs mit kérdezni: aMelnök sem hülye, hogy egy ilyen alakot kerülgessen Pesten. Ha meg nem tetszik LJ-nak a szitu csinálhat más pártot, vagy beléphet Gyurcsi mellé. Jól fognak kinézni. De azt ne felejtse el, hogy ha nem hagyja abba a szarkavarást, akkor minden esetben ott fog ülni a kispadon, mert az eddigi mocsok nagyrésze Jani bá kezéhez köthetö.
Agnieszka
2020. október 21. 15:27
Elnézést, elgondolkodtam még egyszer ezen az annyit ér és minek mi az értéke problémán. Az ennyit ér, az tényleg úgy működik, ahogy írtam. Ezen NEM leget segíteni, az élet nagyon sok helyzetében meghatározó kinek mije, mennyije van. Viszont mindnyájan ismerünk olyan szegényeket, akik olyan okosok, h. világít a fejük, szinte tökéletesek valami értékes dologban, v. egyszerűen csak JÓK, mint emberek. Ők értékesek és megbecsüljük, szeretjük őket. Ez egy egészen más terep. Néha eszembe jut, h. a gazdagok mit vesztenek azzal, h. a sok okos, kedves, vidám, vicces, és igen, értékes, szegény a körülményeik folytán a látókörükből, az életükből kiesik. Az élet bonyolult.
Agnieszka
2020. október 20. 10:10
Szerintem az utóbbi idők legérdekesebb eseménye ez a Lázár nagy-interjú. Sajnos, a lakásbelső fényképet látva feldereng az éppen vásárhelyi kisebb lelkesedés oka. Nagyon szép, túl szép egy nagyon szegény országhoz. Engem nem zavar, sem Lázár stílusa, sem a magabiztossága és nagyon remélem, h. lesz ő még az első vonalban. Az, h. mindenki az élet nagyon sok helyzetében annyit ér, pontosan annyit, amennyije van, akár pénzben, sőt, pénzben, nagyon is igaz. Legyen csak valakije az embernek beteg, kelljen csak taníttatnia a gyerekét és így tovább, rá kell jönnie mindenkinek, h. mennyire fontos a pénz. Nagyon. Lehet ezt talán kevésbé irritálóan kifejezni, és biztosan nem mindegy, hogyan, de ez a LÉNYEGEN mit sem változtat, ami pedig IGAZ, azon fölösleges szívózni. Talán olyan ez az igazság, amiről jobb, ha egy jómódú ember szemérmesen hallgat, de ennyit írhatunk csak ez ügyben Lázár számlájára, h. egy, a szegények számára nagyon kellemetlen axiómát nem restellt kimondani. Mindenkinek meg kéne próbálni magából, a helyzetéből, igényességgel, önfegyelemmel, tanulással, munkával kihozni a maximumot.
ThunderDan
2020. október 20. 08:49
Jó interjú. Várjuk persze, hogy Stumpf hasonló stílusban kérdezze az összellenzék "sztárjait"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!