Orbánnak ellenség kellett, éppen egy mesekönyv akadt a keze ügyébe

2020. október 06. 15:11

Újdonság, hogy Orbán Viktor szellemi értelemben már maga is felveszi a „Te sem két buzi gyereke vagy”-feliratú kapucnis pulóvert.

2020. október 06. 15:11
Plankó Gergő
Plankó Gergő
444

„Elsőre hungarikumnak hangzik, hogy egy rendszer különbejáratú papucsradikális álellenzéki pártot tartson magának, de valójában ez bevett eljárása, és teljesen logikus módszere a hibrid rezsimeknek. Az ilyen szimbiózis jó a kormánynak a társadalomban keletkező feszültségek levezetése és kordában tartása miatt, és jó az operettlázadóknak is, mert az ilyesmi kényelmes állás – egészen addig, amíg van rájuk szükség, és amíg nem jelentenek érdemi veszélyt a hatalom számára.

Békés hétköznapokon ez a leosztás elegendő is – bár az is igaz, hogy az utóbbi időben az átjárás is egyre nyíltabb a két párt körei között. Már nemcsak a Mi Hazánk-osok szívesen látott vendégek a Fidesz-médiában, de a volt Mediaworks-vezető Szakács Árpád is Mi Hazánk-rendezvények állandó szereplője, augusztus 20-án pedig a frissen állami kitüntetésben részesített történész, Raffay Ernő is a Toroczkai-majálison lépett fel. »Ennek a könyvnek nem a ledarálásával van probléma, hanem a megjelenésével« – ez pedig már a hétfői Magyar Nemzetben volt olvasható.

A Fidesz és a Mi Hazánk mára egyre kevésbé leplezi szimpátiáját egymás iránt. Az viszont újdonság, hogy Orbán Viktor szellemi értelemben már maga is felveszi a Te sem két buzi gyereke vagy-feliratú kapucnis pulóvert a közrádióban. 

Úgy tűnik, hogy kellően feszült már a helyzet ahhoz, hogy az ilyesmit nem elég kiszervezni. Azt pedig, hogy erre tartanak a dolgok, már tavasszal is pontosan lehetett látni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2020. október 09. 12:47
Minden Gergő ekkora tagbaszakadt barom? Gergő, akkora hülye vagy helyből, mint Gyurcsótány neki futásból. Pedig Őt überelni igazán megadja a z embernek a munkát!
Skankhunt42
2020. október 07. 13:44
Plankó analógiáját követve neki viszont van " két buzi gyereke vagyok" polója.
holder
2020. október 07. 12:24
A könyv vezeti az internetes ekadási listát - nem hiszem, higy az óvodák rendelései miatt. De hát nem értem a problémát - kötelező az óvodáknak megvenni a könyvet ? Az óvodavezetők "foglalkozásterveit" nehogy már a mesekönyv szerzője kényszerítse ki ! Vagy emögött is Soros áll ? Műbalhé az egész, figyelemelterelés a napi huszat meghaladó halottról.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. október 07. 10:28
Tessék békén hagyni a gyerekeinket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!