Nem a rendőrség megszüntetésére, hanem radikális reformjára van szükség

2020. október 02. 11:50

A BLM magva egy neomarxista szervezet, ami névleg a rendőri brutalitás ellen tiltakozik, valójában szélsőbaloldali tanokat népszerűsít.

2020. október 02. 11:50
Gallai Tamás
Neokohn

„»Defund the police!« azaz: »Szűnjön meg a rendőrség finanszírozása!« – szól a valójában a rendőrségek feloszlatását szorgalmazó szélsőbaloldali mozgalmak régi-új jelmondata. Bizonyítékául annak, hogy a posztmodern utáni legújabb baloldal már meg sem próbál kapcsolatot teremteni a valósággal.

Amikor 2020. május 25-én a minneapolis-i George Floyd hamis húszdollárossal fizetett egy boltban, az eladó rendőrt hívott, aki a tetten ért elkövető ellenállása miatt testi kényszert alkalmazott vele szemben. A kétszer fegyveres rablásért, háromszor kábítószerrel visszaélésért már elítélt bűnöző a rendőri intézkedés közben meghalt. Az intézkedés szakszerűségének szakértő vizsgálatát beárnyékolta és szinte el is lehetetlenítette, hogy azonnal rasszizmust kiáltott az esetre éhesen lecsapó Black Lives Matter (BLM) mozgalom – a rendőr fehérbőrű, a kényszerintézkedés érintettje meg fekete volt.

A BLM magva egy neomarxista szervezet, ami névleg a rendőri brutalitás ellen tiltakozik, valójában szélsőbaloldali tanokat népszerűsít, és egy hashtag-kampányból nőtte ki magát egy hasonló 2012-es incidens után. Mára sok tízmillió dollár jóhiszemű adomány felett rendelkezik, miközben több százezer szintén (talán) jóhiszemű követő rokonszenvez vele, akik a tapasztalatok szerint bármikor szívesen csinálnak balhét is, miközben észre sem veszik, minek a szekerét tolják.

Floyd halálát követően menetrend szerint ki is tört a tüntetéshullám, ami végigsöpört Amerikán. A magát erőszakmentes polgári engedetlenségi mozgalomnak nevező BLM éppúgy dicsérte, mint a máskor politikailag ennél sokkal realistább Apostoli Szentszék. Az új tiltakozási hullám a kínai koronavírus miatt meghirdetett járványügyi gyülekezési korlátozásokra fittyet hányva szinte lángba borította a nagyobb városok nyilvános tereit. Polgárok autóit gyújtották fel, boltok kirakatait zúzták be, fosztogattak, rongáltak, s félelmet és bizonytalanságot keltettek, amerre csak jártak. Seattle-ben még egy rendőrőrsöt is megostromoltak, a rendőrök pedig fülüket-farkukat behúzva menekültek a rájuk törő zavargók elől. Ebből született a »Capitoliumi Autonóm Zóna« agyréme, amiben egy hétig sem működött a lelkesen bevezetett anarcho-kommunizmus.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2020. október 02. 21:39
Egészében egyet lehet érteni a cikkel. Néhány állítás nem világos, és ebből egyik az, hogy a "rendőrök fülüket- farkukat behúzva menekültek..." Ez nem így volt. Ők megvédték volna a rendőrőrsöt, de a "lesbian és neo-marxista" polgármester parancsot adott nekik (a rendőrfőnökön keresztül) hogy vonuljanak vissza. Ugyanis az USA-ban a városi rendőrség az önkormányzat hatáskörébe tartozik. Arról nem is beszélve, hogy Seattleben is sor került a rendőrség pénzügyi "kiéheztetésére." A bűnözési hullám pedig az egekig csapott.
Falfirka
2020. október 02. 14:18
a nigger lázadás: lázadás a munka ellen, a rend ellen, a tisztaság ellen, és lázadás azért, hogy a fehér dolgozó ember tartsa el az élősködőket.
írmag
2020. október 02. 13:25
Donald Trump, miután felgyógyult, első intézkedésként az Amerika-ellenes tevékenységet vizsgáló bizottság újraindítását kell megoldania, mivel az 1950.-es években, egyszer már hatékony volt a szervezet az országában a kommunizmus terjeszkedésének megakadályozásában. Sok sikert és tanulni is szeretnénk!
Héja
2020. október 02. 12:21
A csőcselék mindenütt egyforma, csak az USA-ban föl van fegyverezve. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!